Campingeigenaar moet afspraken met ‘weggepeste’ gasten nakomen

WINTERSWIJK HENXEL – Campingeigenaar Capfun moet de afspraken nakomen met een aantal eigenaren van vakantiewoningen op camping ’t Wieskamp in Winterswijk. Dat oordeelt de rechter in een kort geding. Enkele Duitse bewoners van de camping hebben het gevoel dat ze worden weggepest.

Familiecamping ’t Wieskamp werd in 2022 verkocht aan het Franse Capfun. De nieuwe eigenaar wil de camping renoveren, chalets opknappen en uitbreiden met een groot zwembad.

Volgens een aantal Duitse eigenaren van de vakantiewoningen hebben ze bericht ontvangen van het Franse bedrijf dat ze binnen een aantal jaren weg moeten zijn van het terrein.

Slagboom moet openblijven

De slagboom van de camping zit tijdens deze wintermaanden dicht om een veilige situatie te creëren tijdens werkzaamheden op het campingterrein. Bewoners van de vakantiewoningen hebben daardoor met hun auto geen toegang meer tot het campingterrein en kunnen niet bij hun vakantiewoning komen. “Terwijl ze daar wel stageld voor betalen”, zei de advocaat van de campinggasten tijdens een eerdere zitting.

Na een gesprek tussen de eigenaren van de vakantiewoningen en Capfun is de situatie niet veranderd. Daarom heeft de voorzieningenrechter besloten dat de slagboom niet meer zomaar mag worden afgesloten. Gebeurt dit toch dan betaald de campingeigenaar een dwangsom van 1000 euro per dag, tot een maximum van 25.000 euro.

'Overlast tot minimum beperken'

Ook moet de overlast tijdens werkzaamheden op het vakantiepark tot een minimum worden beperkt vindt de voorzieningenrechter. “Het geluidsniveau moet tot een aanvaardbaar niveau worden beperkt, toegangspaden die leiden naar de huisjes mogen niet kapot worden gereden en sloopmateriaal dient direct te worden verwijderd”, aldus de rechter in zijn vonnis.

Daarnaast mogen er geen werkzaamheden in het weekend plaatsvinden en tijdens de avonduren. Ook hier legt de voorzieningenrechter een dwangsom op aan de campingeigenaar van 1000 euro per dag, tot een maximum van 25.000 euro als deze een overtreding begaat.

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek op 2024-02-20 15:30:59


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.