Negen drugsgebruikers krijgen 400 euro boete

OOST GELRE – In het carnavalsweekend heeft de politie Oost Gelre negen personen betrapt op het gebruik van harddrugs. Het gaat waarschijnlijk om 4-MMC, in de volksmond ‘miauw miauw’ of ‘miauw’ genoemd.

De verdovende middelen werden tijdens een actie tegen drugsgebruik aangetroffen, laat de gemeente weten in een persbericht. Burgemeester Annette Bronsvoort is enthousiast over de actie en de manier waarop de politie te werk is gegaan.

“Het gebruik van drugs is erg actueel. Het is erg schadelijk en er gaat een wereld van ellende achter schuil. Hopelijk laten we hiermee zien dat we drugsgebruik binnen Oost Gelre niet accepteren. [..] Thuis, bij (sport)verenigingen maar ook in het uitgaansleven.”

'Drugs D'r uut'

De betrapte gebruikers krijgen een boete van zo’n 400 euro, op basis van artikel 2:74A uit de Algemeen Plaatselijke Verordening. Dit artikel verbiedt bijvoorbeeld het gebruik van drugs op openbare plaatsen.

De actie is onderdeel van de in 2022 door de gemeente aangenomen motie ‘Drugs D’r uut’. Deze roept op om het plaatselijke drugsgebruik harder aan te pakken op onder andere feestjes en evenementen.

Miauw, ook wel mefedron genoemd, is een amfetamine-achtige stof die verkocht wordt als kristal, poeder of capsules. In 2012 is mefedron opgenomen in de Opiumwet en op lijst 1 geplaatst. Daarmee valt het onder harddrugs en is bezit, productie en verkoop strafbaar.

Geschreven door Syl Schoppers op 2024-02-20 15:00:11


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.