Burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst kondigt haar vertrek aan met een brief aan alle inwoners

– Op 24 oktober kondigde burgemeester Marianne Besselink (51 jaar) haar vertrek aan als burgemeester van Bronckhorst. Per 1 januari start zij als voorzitter van het College van bestuur van het Zone.college, Burgemeester Besselink zette zich de afgelopen acht jaar met heel veel plezier en enthousiasme in voor Bronckhorst en kondigt haar afscheid aan inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties aan met een brief. Er komt nog een afscheidsmoment.

Beste inwoners,

Mijn overstap naar het onderwijs

Vandaag heb ik mijn vertrek per 1 januari 2024 als burgemeester van Bronckhorst aangekondigd aan de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie. Sinds oktober 2015 heb ik de eervolle rol als burgemeester van de gemeente Bronckhorst mogen vervullen.

Bronckhorsters zijn grote inspiratiebron

De afgelopen 8 jaar heb ik mij met veel plezier en enthousiasme ingezet voor onze mooie gemeente. Ik voel me thuis in onze uitgestrekte plattelandsgemeente met haar 44 dorpen en kernen. Vooral al die actieve inwoners en verenigingen hebben mij geïnspireerd. Zij organiseren zo ongelooflijk veel leuke activiteiten en ontmoetingen. Van kermissen tot sportevenementen, van feesten tot zorgen voor elkaar. Met veel plezier en warmte kijk ik daarop terug en op de vele mooie ontmoetingen die ik heb mogen hebben.

De gemeente laat ik met een gerust hart achter. De organisatie staat stevig in haar schoenen, de gemeenteraad en het college werken gezamenlijk hard aan plannen om Bronckhorst klaar te maken voor de toekomst.

Onderwijs

Soms komt er iets voorbij wat de aandacht trekt en blijft trekken. Naast het openbaar bestuur heb ik altijd een grote betrokkenheid bij het onderwijs gevoeld. De rol die ik ga vervullen geeft mij de kans om mijn maatschappelijke betrokkenheid daar verder vorm te geven. Een geweldige kans die zich niet vaak voordoet. Ik heb besloten deze kans te pakken. Met een dubbel gevoel, want bij een nieuwe stap hoort ook een afscheid.

Per 1 januari word ik de voorzitter van het college van bestuur van Zone.college. Zone.college verzorgt groen onderwijs in het vmbo en mbo vanuit 8 verschillende locaties van Zwolle tot Borculo, van Enschede tot Doetinchem. In het groen onderwijs komen de vraagstukken van morgen samen met de leerlingen en studenten die werken aan de oplossing voor die vraagstukken. Ik kijk er naar uit om voor Zone.college een rol te mogen spelen bij de uitdagingen die in het onderwijs liggen op gebied van de toekomst van natuur, landbouw, dierenwelzijn, klimaat en demografische ontwikkelingen.

Opvolging

De gemeenteraad spreekt in overleg met de Commissaris van de Koning over mijn opvolging. De komende tijd zet ik mij met veel liefde nog vol in voor Bronckhorst en zorg ik voor een goede overdracht. Helemaal loslaten zal ik Bronckhorst niet, mijn gezin en ik blijven er wonen.

Bedankt voor de mooie jaren dat ik uw burgemeester mocht zijn.

Hartelijke groet,

Marianne Besselink

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-10-24 13:59:28


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.