Wolf dood na botsing met trein

– Bij het buurtschap Corle, in de buurt van Winterswijk, is dinsdag een dode wolf aangetroffen. Het dier is aangereden door een trein. Wijkagent Willem Saris ging op de melding af en zag het dier liggen.

“Het gaat om een wolvin”, legt Saris desgevraagd uit. “Ze lag bij het spoor aan de Dollemansweg, vlakbij Landgoed Mentink. We kregen een melding van Arriva dat zij een dier aanreden. Vanuit Natuurmonumenten begrepen we dat het om een wolf ging.”

‘Uit elkaar brokkelen’

Hoewel het beest is aangereden door een trein, ziet het er nog intact uit. Toch is het er niet neergelegd. “Vanuit de trein is gezien dat de wolf aangereden is. Daarbij is hij van buiten nog wel intact, maar als het velletje eraf zou zijn zou het beest helemaal uit elkaar brokkelen, denk ik”, zegt Saris.

In de regio waar het dier gevonden is, is geen wolf gevestigd. “Zowel wij van de politie als de mensen van Natuurmonumenten hebben geen aanwijzingen dat dit een leefgebied van de wolf is. We krijgen af en toe wel wolven op bezoek. Die trekken dan weer verder. Maar ja, ook dit beest komt ergens vandaan. Dat moet onderzocht worden. Zeker omdat het een beschermd dier is.”

Indrukwekkend in het echt

De viervoeter maakte indruk op de wijkagent. “Je ziet ze wel op tv. Maar als je dan zo’n wolf in het echt ziet, is het toch indrukwekkend. Het is echt een kolossaal dier. Je ziet dat het een toppredator is. Ik zou het niet snel verwarren met een hond. Dat is het qua maat zeker niet.”

De politie benadrukt dat het onderzoek in handen is van wolvenwetenschappers. “Wij hebben daar geen bemoeienis mee”, benadrukt Saris.

Geschreven door Robin Hazeleger, Omroep Gelderland op 2023-10-24 14:12:30


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.