Bronckhorst raakt burgemeester na acht jaar kwijt

– Marianne Besselink (51) vertrekt als burgemeester van Bronckhorst, laat de gemeente weten. Per 1 januari start ze als voorzitter van het college van bestuur van het Zone.college, een groene onderwijsorganisatie.

De afgelopen acht jaar was Besselink het gezicht van Bronckhorst. Ze laat weten dat ze zich met veel plezier en enthousiasme heeft ingezet voor “onze mooie gemeente”. Ze vervolgt: “Ik voel me thuis in onze uitgestrekte plattelandsgemeente met haar 44 dorpen en kernen. Vooral al die actieve inwoners en verenigingen hebben mij ge├»nspireerd.”

Overstap naar het onderwijs

Naast het openbaar bestuur was het onderwijs altijd al een interesse van de oud-burgermeester. Begin komend jaar start ze in haar nieuwe functie bij Zone.college, een organisatie die groen onderwijs verzorgt in het vmbo en mbo vanuit acht verschillende locaties waaronder Lochem, Borculo en Doetinchem. “Een geweldige kans die zich niet vaak voordoet. Ik heb besloten deze kans te pakken. Met een dubbel gevoel, want bij een nieuwe stap hoort ook een afscheid”, zegt Besselink over haar stap naar het onderwijs.

Bedankt voor de mooie jaren dat ik uw burgemeester mocht zijn

Marianne Besselink, scheidend burgemeester Bronckhorst

Opvolging

Ze laat de gemeente Bronckhorst met een gerust hart achter, zegt ze. “De organisatie staat stevig in haar schoenen, de gemeenteraad en het college werken gezamenlijk hard aan plannen om Bronckhorst klaar te maken voor de toekomst.” De gemeenteraad spreekt in overleg met de commissaris van de Koning over Besselinks opvolging.

“De komende tijd zet ik mij met veel liefde nog vol in voor Bronckhorst en zorg ik voor een goede overdracht. Helemaal loslaten zal ik Bronckhorst niet, mijn gezin en ik blijven er wonen”, eindigt Besselink.

Geschreven door Beau Woerts, Omroep Gelderland op 2023-10-24 13:07:52


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.