Bibliotheken gaan Gi-ga-groen bezig tijdens Kinderboekenweek in oktober

– De kinderboekenweek is van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober en staat in het teken van Gi-ga-groen. Het gaat over dieren en natuur. De natuur is overal om ons heen. Met landelijk het kinderboekenweekgeschenk en tal van activiteiten in de plaatselijke bibliotheken willen de bibliotheken kinderen het plezier van boeken en lezen laten ontdekken. In Winterswijk is een voorstelling ‘De Klimaatjes: Plastic soep in de bieb te zien. In de andere bibliotheken van Bibliotheek Oost-Achterhoek worden voorstellingen georganiseerd voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Het kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door de Australiërs Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van de reeks ‘De waanzinnige boomhut’. In Nederland zijn de boeken, vertaald door Edward van de Vendel, meermaals bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Er zijn in Nederland 1,3 miljoen exemplaren van de diverse ‘De waanzinnige boomhut-boeken’ verkocht. Wereldwijd hebben heel wat kinderen ‘De waanzinnige boomhut’ gelezen en het avontuur in hun geesten losgemaakt.
Het thema Gi-ga-groen gaat over ‘dieren en natuur’. In de vier vestigingen in Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk zijn in die week tal van activiteiten waaronder voorstellingen voor de allerkleinste ‘lezers’ georganiseerd want natuur is overal om ons heen.

Natuur is overal om ons heen. Ga ontdekken!

In Winterswijk is de voorstelling ‘De Klimaatjes: Plasticsoep’ te zien.

De Klimaatjes: Plasticsoep
. De Klimaatjes zijn zeven dierenvrienden die de hoofdrol spelen in de gelijknamige prentenboekenserie van Clavis Uitgeverij. In 2020 is de uitgeverij samen met Create Studios aan de slag gegaan om de avonturen van de Klimaatjes te verwerken tot vrolijke, interactieve en educatieve voorstellingen voor scholen en theaters. Met deze voorstellingen worden duurzaamheid, cultuur en onderwijs met elkaar verweven. De Klimaatjes worden in deze voorstellingen tot leven gebracht door middel van levensgrote theaterpoppen. De voorstelling is op woensdag 5 oktober, om 14.30 uur, te zien in de Bibliotheek Winterswijk.

PeerTof theater speelt in de Kinderboekenweek ‘Vreemde Vogels’. De voorstelling is op woensdag 5 oktober (14.30 uur) te zien in de Bibliotheek Ruurlo en op zaterdag 8 oktober (14.00 uur) in de Bibliotheek Eibergen.

Improvisatietheater ZieZus speelt ‘Gerry en Gerrit Groen: natuur met een grote G’. De voorstelling ‘Gerry en Gerrit Groen: natuur met een grote G’ is op zaterdag 8 oktober (14.00 uur) te zien in de Bibliotheek Lichtenvoorde.

Alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken, maar reserveren is noodzakelijk: www.oostachterhoek.nl/kbw22


Ook Prentenboek

Ook gratis is het Kinderboekenweek geschenk dat tijdens de Kinderboekenweek te verkrijgen is in boekhandels, bij aankoop van ten minste 12,50 euro aan kinderboeken. Voor de kinderboekenweek wordt ook een Prentenboek gemaakt. Deze wordt gemaakt door Mrije Tolman. Ze maakte ooit en boek over een boomhut, getiteld De boomhut (2010). In 2019 kreeg ze een Zilveren Penseel voor het prentenboek Vosje. Het prentenboek van Tolman zal dan te koop zijn voor een gereduceerde prijs.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-09-16 09:05:07


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.