‘Verbazend’ veel mensen doen mee aan de eerste Nightwalk Oost Gelre

– In de avond wandelen langs dwars door bedrijven, instellingen en de baseliek in Groenlo. De ‘Nightwalk Oost Gelre’ bracht vrijdag 16 september 1038 deelnemers op de been die samen aan het eind van de avond 10.250 euro aan inschrijfgeld bijeenbrachten voor de Stichting Muziek Onderwijs Oost Gelre, SMOOG. Van de opbrengst worden muziekinstrumenten voor basisscholen gekocht zodat elk kind plezier aan muziek kan beleven.

Het is de allereerste ‘Nightwalk Oost Gelre’. Organisator is de Lionsclub Groenlo-Slingelanden. Gemeente Oost Gelre ondersteunde het initiatief. Voorzitter van de Lionsclub Theo Helmers vertelt dat het idee afkomstig is van een ‘nightwalk’ uit het noorden van ons land. Daar is het een doorslaand succes en geniet de wandeling door bedrijven regionaal grote bekendheid.

Vrijdag 16 september liep een sliert van duizend wandelaars de negen kilometer lange route. Onderweg werden mensen verrast met muziek, leuke acts en presentaties. Drankenhandel ‘De Klok’ was een pauzeplek ingericht en werd een drankje geserveerd. “Het verbaast me hoeveel mensen hieraan meedoen”, zegt een wandelaar. “De wandeling geeft leuke inkijkjes bij de bedrijven, locaties waar je anders nooit zal komen”, reageren andere deelnemers. Bij Veld Koeltechniek leidde de wandelroute door een slagersdiepvries.

‘We zitten te springen om muziekinstrumenten’

SMOOG-voorzitter Hans Zwijnepoel zegt het fantastisch te vinden dat er zoveel mensen meedoen en dat de Lionsclub de organisatie hebben uitgekozen als goed doel. “We zitten te springen om muziekinstrumenten voor muziekprojecten bij basisscholen. Daar gaan we binnenkort mee beginnen. Er is een cultuurconvenant in de maak om kinderen in contact te brengen met muziek, maar op voorhand beginnen we binnenkort met de projecten. Dat doen we in alle groepen, groep 1 tot en met groep 8.”

De start was bij de Oude Calixtus waar mensen bij de inschrijving een lampje ontvingen voor extra sfeer. Bij terugkomst maakt Theo Helmers de opbrengst bekend en dat de Nightwalk Oost Gelre volgend jaar op 15 september in Lichtenvoorde wordt gehouden.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-09-17 16:47:54


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.