Bibliotheken bieden steeds meer voor persoonlijke ontwikkeling: begeleiding loopbaanontwikkeling en veilig online bankieren

– Koning Willem Alexanders sprak het in de troonrede uit: het kabinet wil dat de bibliotheek terugkeert in de dorpen en wijken. De koning zei letterlijk: ,,Ook wil het kabinet de openbare bibliotheek op zoveel mogelijk plaatsen terugbrengen, als plek waar mensen kunnen lezen, leren en elkaar ontmoeten.”

De bibliotheek doet veel meer dan boeken uitlenen. Zo helpt de bibliotheek dit najaar onder meer bij loopbaanontwikkeling en is er een workshop Veilig online bankieren.

Loopbaanontwikkeling – Foto: PR

Loopbaanontwikkeling

Voor loopbaanontwikkeling vinden drie bijeenkomsten plaats in Lichtenvoorde, waarbij deelnemers onder leiding van een deskundige medewerker van de bibliotheek aan de slag gaan met de volgende thema’s: Speel je droombaanspel (11 oktober), Solliciteren en je CV (18 oktober) en Presenteren (25 oktober). Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

De online bijeenkomsten kennen thema’s als: Werken aan je mentale veerkracht, Inzicht in je talenten, Storytelling en Jouw voorstelpitch. Ook zijn er spreekuren, waarbij je je vragen over je loopbaanontwikkeling kunt stellen. De online bijeenkomsten zijn op woensdagochtend, om 10.00 uur.

Aanmelden
Alle bijeenkomsten zijn afzonderlijk van elkaar te volgen en voor alle deelnemers gratis. Wel is aanmelden nodig. Dat kan op de site www.oostachterhoek.nl, maar ook in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Gratis workshop Veilig online bankieren

Op dinsdagochtend 10 oktober, om 10.00 uur, wordt, in samenwerking met de Regiobank Steentjes Makelaars, in de Bibliotheek Lichtenvoorde een workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl. Voorkom fraude, phishing en andere vormen van internetcriminaliteit

Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkom je online fraude of diefstal van je financiële gegevens? Op 10 oktober ben je van harte welkom in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Hier leer je tijdens de gratis workshop ‘Veilig online bankieren’, met hulp van medewerkers van RegioBank Steentjes Makelaars, hoe je internetcriminelen te slim af bent.


Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kun je wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet je een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?

Tijdens de interactieve workshop leer je hoe je internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijg je te zien hoe cybercriminelen proberen je digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen. Ook zie je hoe je ze via nep mailing of nep berichten via whatsapp kunt herkennen.

De workshop is bestemd voor iedereen die internetcriminelen te slim af wil zijn. Je hoeft geen lid van de bieb of klant van de Regiobank te zijn. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus meld je snel aan.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-09-22 15:09:29


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.