Begin gemaakt verleggen Zieuwentseweg en kruising N18

– De eeuwenoude verbindingsweg tussen Lichtenvoorde en Zieuwent wordt verlegd naar de Richterslaan. Sinds vandaag, 14 januari 2023 is de oude kruising N18-Zieuwentseweg, de afslag Lichtenvoorde in, definitief afgesloten om te worden verwijderd. De afsluiting van de eeuwenoude verbinding geldt niet voor fietsers. Zij kunnen straks de Twenteroute (N18) veilig en zonder oponthoud oversteken via een fietstunnel op de plek waar de oude kruising er nu wordt uitgehaald.

Minder kruisingen met de N18 moet de doorstroming op de verkeersader naar Twente verbeteren. De kruising met de Zieuwentseweg is er één van. De Zieuwentseweg wordt vanuit Zieuwent vlak voor de Twenteroute naar links afgebogen en vindt als parallelweg aansluiting op de Europaweg. Ter hoogte van de stoplichten van de Richterslaan wordt de Zieuwentseweg/Europaweg aangesloten op de N18 bij de huidige afslag de Richterslaan op Lichtenvoorde in. Deze kruising is vanaf mei de nieuwe verbinding tussen Zieuwent en Lichtenvoorde.

De Zieuwentseweg wordt afgebogen en loopt tot aan de Richterslaan parallel met de N18. – Foto: Gem. Oost Gelre

Het werk aan de N18 bij Lichtenvoorde verloopt in fases. Aannemer Heijmans maakt nu eerst ruimte voor de aanleg van de fietstunnel en het nieuwe wegdeel van de afbuiging. De graafwerkzaamheden zijn daarvoor reeds gestart. Het doorgaande verkeer zal tot medio mei te maken krijgen met vertragingen en wegomleidingen. Gedurende twee weken zal de verkeersader van de Achterhoek helemaal afgesloten zijn voor het verkeer. Dat is nodig om de Richterslaan door te trekken en om de fietstunnel te kunnen plaatsen.

Het nieuwe wegdeel dat de doorgaande verbinding gaat vormen tussen Zieuwent en Lichtenvoorde. – Foto: Eveline Zuurbier

Ter hoogte van het tankstation en de afslag naar het centrum van Lichtenvoorde wordt het verkeer tijdelijk over een versmalde wegdeel van de N18 geleid. Verkeer vanuit Zieuwent kan nog wel vanaf de Zieuwentseweg de N18 oprijden.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-14 13:16:35


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.