Atletiekvereniging AVA’70 vraagt in Aalten aandacht voor pleegzorg: roep om pleeggezinnen onverminderd groot

– Wethouder Hans te Lindert heeft het startsein gegeven voor de Week van de Pleegzorg 2022. Bij atletiekvereniging AVA’70 in Aalten hing hij, samen met voorzitter Arja te Brake, op 25 oktober een spandoek op. Tijdens de Week van de Pleegzorg, van 2 tot en met 9 november, vragen de gemeente Aalten, de basisscholen én een aantal sportverenigingen in de gemeente, met een spandoek aandacht voor pleegzorg. De hoop is dat er meer pleegouders worden gevonden die kinderen voor korte of langere tijd in hun gezin op willen vangen.

Momenteel telt de gemeente Aalten rond de 35 pleeggezinnen. Er zijn echter meer pleegouders nodig. Wethouder Te Lindert: “Uiteraard wil je als gemeente dat kinderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Maar soms is extra hulp voor het kind en de ouders niet voldoende en moet voor kortere of langere tijd gebruik gemaakt worden van pleegzorg. Dan is het ontzettend fijn dat je een beroep kunt doen op een pleeggezin. Een gezin waar een kind in een gewone gezinssituatie terecht kan, waar ze zich thuis voelen en kunnen opgroeien. En het liefst in hun eigen omgeving, zodat ze hun eigen vriendjes houden en naar hun eigen school of sportclub kunnen gaan.” Arja te Brake vult aan: “Hoe meer mensen dit spandoek zien en over pleegzorg na gaan denken, hoe beter. AVA is een grote vereniging met veel leden, dus door ons ‘sporthek’ beschikbaar te stellen voor dit spandoek dragen we er hopelijk aan bij dat er snel nieuwe pleeggezinnen worden gevonden.”

Pleegouder worden

Iedereen kan in principe pleegouder worden. Wat telt is dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden. Er zijn verschillende vormen van pleegzorg. Sommige kinderen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind. De website www.ikwilpleegouderworden.nl biedt meer informatie over wat pleegzorg inhoudt en hoe mensen pleegouder kunnen worden. Er worden ook informatieavonden georganiseerd.

Over de Week van de Pleegzorg

Van 2 tot en met 9 november is het de Week van de Pleegzorg. Tijdens deze week wordt in het hele land extra aandacht gevraagd voor pleegzorg. In de gemeente Aalten steunen de basisscholen en vier sportverenigingen de actie door een spandoek of een affiche op te hangen en de oproep te verspreiden via nieuwsbrieven of flyers. Ook worden overal in Nederland gebouwen of markante locaties in het groene licht gezet. Een symbolisch gebaar om pleegkinderen #groenlicht te geven voor een mooie toekomst. In de gemeente Aalten is voor de Ahof gekozen, als kinderboerderij een symbool voor een fijne, zorgeloze jeugd in een liefdevol gezin.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-11-01 16:27:59


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.