Aaltense Uitdaging krachtig van start: met gesloten beurs helpen bedrijven en verenigingen elkaar

– “De Aaltense Uitdaging is opgericht vanuit het bedrijfsleven om inhoud te geven aan het maatschappelijk betrokken ondernemen. Wat wij doen is bedrijven en verenigingen bij elkaar brengen”, zegt Mark van Dam, manager bij de Aaltense Uitdaging. “Dit doen wij praktisch. Voorbeeld hiervan is dat laatst Prinsen ons aangaf dat zij twee beamerschermen hadden. Dit hebben wij op social media gedeeld en hier werd op gereageerd door speeltuinvereniging Robbedoes en de plaatselijke scouting. Deze hebben wij zelf langs gebracht.”

Advies

De Aaltense Uitdaging brengt mensen met elkaar in contact. Dit gebeurt niet alleen met spullen, maar ook met een stukje advies. “Wij geven bijvoorbeeld juridisch advies aan een vereniging die zich om willen zetten naar een stichting, maar ook helpen we mensen en vereniging met de elektra. Wij zoeken hier de juiste mensen of bedrijven bij die dit kunnen oplossen.” Mark van Dam merkt al wel dat de sociaal-maatschappelijke betrokkenheid bij het Aaltense bedrijfsleven erg groot is. ‘”Ze zijn heel erg betrokken, en willen graag meehelpen en mee organiseren.”

De stichting Aaltense Uitdaging is aangesloten bij een corporatie van 35 Nederlandse uitdagingen. Deze zitten over heel Nederland. Mark van Dam geeft aan dat er in deze regio drie Uitdagingen zijn. Een in Doetinchem, een in Winterswijk en dus een in Aalten. Hij merkt dat wanneer hij met collega’s uit het westen in gesprek is er wel een verschil is tussen beiden. “Hier komt de betrokkenheid echt vanuit de sociaal bewogenheid. Bedrijven voelen zich echt betrokken bij de omgeving en willen hier ook inhoud aan geven. Wat er in het westen vooral voorkomt, is dat bedrijven er met een bepaald doel bij betrokken zijn. Dit om medewerkers te binden of hun naam en logo meer bekend te maken. Hier zijn ook bedrijven die mee willen werken, maar liever niet bekend maken dat het vanuit hun komt. Dat is denk wel echt iets Achterhoeks”, licht Mark toe.

Mark geeft ook aan dat er al mooie matches zijn ontstaan doordat bedrijven en vereniging elkaar vinden via de Aaltense Uitdaging. Dit gebeurt ook onder andere door de beurs van Aalten. “Volgend jaar gaan wij in maart weer zo’n beurs organiseren. Dat wordt een locatie waar zowel bedrijven als verenigingen en sociaal-maatschappelijke organisaties komen en waar op de beursvloer matches worden gemaakt. Onder andere hebben we bedrijven kunnen koppelen aan het maandelijkse Eet en Ontmoet van Figulus en het meedoen-pact. Zij sponsoren dan een avond. Dat zijn wel mooie matches die er tot stand komen.”

Wil je meer informatie over de stichting, kijk dan op de website: www.aaltenseuitdaging.nl. Hierop staat ook het telefoonnummer en het mail-adres vermeld, waar je dus direct in contact kan komen met de stichting.

Geschreven door Cas Bakering op 2023-08-18 15:53:06


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.