Weer nieuwe elan in de allegorische optocht tijdens het volksfeest in Aalten

– Sinds corona, waarin twee jaar is stilgestaan en minder belangstelling voor een optocht was, komt het er dit jaar toch weer van. Een allegorische optocht tijdens het Volksfeest in Aalten. De man die dit voor elkaar gaat brengen samen met nog zeven andere personen, is Johan Scholten. Hij is in januari door de stichting Volksfeest gevraagd om zich te ontfermen over de totstandkoming van een optocht dit jaar.

“Ik heb zeven personen bij elkaar gezocht en we doen het met z’n allen fantastisch, die eer moet ik ze wel toeschuiven, zegt Johan in het radioprogramma 1Achterhoek Actueel. “We moeten zorgen dat de optocht er komt. Het is belangrijk, omdat ik het zo zie dat het dan een beetje hetzelfde wordt als Koningsdag. We moeten weer door de straten trekken van ons mooie dorp. Want in Aalten kan alles en je moet laten zien wat je kunt”, aldus Johan. We moeten het niet gaan vergelijken met andere optochten. Bij ons kan alles. Je kan je fiets versieren, je kunt een loopgroep oprichten. Dat is het voordeel van een allegorische optocht. Echt alles kan.”

Johan weet te melden dat ze zelf tien karretjes in bezit hebben. Deze worden uitgedeeld aan de ouders en kinderen. “Vaak willen ouders wel iets maken samen met de kinderen, maar hebben dan niet de beschikking over het materiaal of een kar. Deze leveren wij dus aan zodat er alsnog gebouwd en geknutseld kan worden en zij mee kunnen doen in de optocht. Wij faciliteren dit en samen gaan wij dan bij Beelen sleutelen en timmeren aan deze wagens. Inmiddels hebben wij zeven wagens kunnen onderverdelen.” Johan is voornemens om nog meer karren te kunnen uitdelen. “Ik hoop dat we tot twintig karren kunnen komen, en als dat gebeurt, moet men mij opvangen, want dan ben ik over the moon.” (red. deze totstandkoming is mede mogelijk gemaakt door de stichting Aaltense uitdaging hyperlink bericht over Aaltense Uitdaging).

Mede doordat ook het Aaltense Volksfeest haar 50-jarige jubileum viert, heeft Johan goede hoop dat het een mooi spektakel. “Ik zal ook iedereen willen oproepen om naar dat feest te komen op zaterdag 16 september, want dan gaan we los.”

Heb je interesse om ook mee te doen in de allegorische optocht, maar niet in het bezit van een kar, dan kun je contact opnemen met Johan Scholten op het telefoonnummer 06-16527254 om je aan te melden en wellicht een kar te kunnen veiligstellen.

Geschreven door Cas Bakering op 2023-08-18 16:30:41


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.