3000 euro opgehaald voor menstruactiearmoede in Aalten-Dinxperlo

– Afgelopen zaterdag was het de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. In Oerkroeg Schiller werd het AAP-festival georganiseerd. Dit staat voor Aaltens Artistiek Popbelang (AAP). Zij hebben deze avond uitgepakt met vier bands. De muziek was zeer gevarieerd en als klap op de vuurpijl sloot de AAP Supersessieband de avond af met een een eerbetoon aan Tina Turner en een zeer goede set discomuziek.

De organisatie sloot voor een groter geheel en een groter bereik aan bij de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Die dag werd op tal van plaatsen in heel de Achterhoek gehouden en de aandacht hiervoor heeft bijgedragen aan het AAP-festival. De opbrengst uit onder meer de entreegelden gingen opnieuw naar het project om menstruatiearmoede in de gemeente Aalten tegen te gaan.

Inititatiefnemer is Richard Jongetjes, Talentverbinder-Aalten en verbonden aan welzijnsorganisatie Figulus. Richard wil alle meisjes en vrouwen die gebruik maken van de voedselbankuitgifte Aalten en Dinxperlo oprecht steunen met persoonlijke menstruatieproducten. Van belang is dat deze vrouwen zich vrij kunnen blijven bewegen en dat meisjes niet onnodig school missen.

Dit jaar is er dus 3000 euro opgehaald. Hiermee kunnen zo’n 35 vrouwen/meisjes die gebruik maken van de voedselbankuitgiften in Aalten en Dinxperlo een jaar lang worden voorzien van een ‘Happy Period Bags’.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-11-23 13:22:02


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.