Reactie van werkgeversorganisatie op de verkiezingsuitslag

– Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland wachten de gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet eerst af. Ze uiten een duidelijke wens voor stabiliteit vanuit de overheid en de politiek voor de komende jaren en daarna. Daar klinkt een heel duidelijke oproep door.

In een eerste reactie op de verkiezingen hebben VNO-NCW en MKB-Nederland gisteravond alle winnaars van de Tweede kamer verkiezingen gefeliciteerd. ‘Hoewel de definitieve uitslag nog onderweg is, evenals de aantallen voorkeursstemmen, heeft zich een flinke verschuiving van het politieke landschap afgetekend’, aldus de ondernemersorganisaties.

VNO-NCW en MKB-Nederland wachten de gesprekken over de vorming van een nieuw Kabinet af, is hun eerste reactie. “Voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van het landsbestuur is vooral een stabiele meerderheidscoalitie van groot belang. Een coalitie die opereert binnen de kaders van de democratische rechtstaat en met oog voor onze (handels)positie in de wereld en in de Europese Unie”, roepen zij op.

Belangrijk is volgens de ondernemersorganisaties vooral dat (meer) werken beter gaat lonen, dat we de regeldruk terugdringen, dat we de problemen op het elektriciteitsnet en op de woningmarkt oplossen én dus zorgen voor een stabiel en goed ondernemingsklimaat om te kunnen investeren in de toekomst.

“We kunnen ons geen stilstand permitteren, omdat we voor grote vraagstukken staan en dat vraagt voor lange tijd duidelijkheid om te kunnen investeren”, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. “Ondernemers staan klaar om samen actief te werken aan oplossingen voor een sterk, inclusief en duurzaam Nederland”, voegen ze aan hun reactie op de verkiezingsuitslag toe.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-11-23 13:05:42


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.