2000 liter drugsafval gevonden in het Vragenderveen

– Gisteren zijn twee grote vaten van bij elkaar 2000 liter aan drugsafval gevonden in het Vragenderveen. De vaten zijn niet ver van de hut waar wandelgroepen zich verzamelen voor de excursies naar het veen aangetroffen. De vondst heeft impact op de buurt en gisteravond is de vereniging Stichting Marken en Vragender Veen in spoed bij elkaar geweest. Vanmorgen reed de politie weer rond in het gebied.

De vaten zaten met banden aan een boom vast, vertelt een buurtbewoonster. Drugcriminelen zetten vaten op een aanhanger, parkeren deze bij een boom en binden deze bedrijfsvaten vast aan een boom en rijden vervolgens de aanhanger eronder vandaan. De omgeving met boeren die zelf ook een stuk grond beheren in het veen, zijn geschokt. over de dumping. Of de vaten door de val van de aanhanger zijn gaan lekken is niet bekend.

In het dorp vond de politie drie jaar geleden een cocaïnewasserij in een oude varkensschuur. Het drugsafval uit de schuur ligt daar nu nog in de gierkelder opgeslagen. De gemeente gaat het drugsafval één dezer dagen opruimen.

1Achterhoek wacht nog op een reactie van de politie.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-03-21 07:54:36


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.