18-jarige Isa Beemers is van corsogroep Vedut Nogal, maar maakt het winnende ontwerp voor Geschud(t)

– Corsogroep Vedut Nogal koos voor het ontwerp van Maritiem. Daarom bood Isa Beemers haar ontwerp van het Berenbos aan de bouwers van Geschud(t) die er de eerste prijs van de jury mee won. “Een plaats in de top 10 had ik wel verwacht”, zegt Isa in een eerste reactie. “Maar de nummer één worden? Het is een gewaagd ontwerp die wel of niet de waardering van de jury zou krijgen.”

Ze kan het nog nauwelijks bevatten in de turbolentie van de feestvierende wagenbouwers. Isa is 18 jaar en bouwt vanaf haar tiende corsowagens. Bij corsogroep Vedut Nogal is ze besmet geraakt met het corsovirus. Vorig jaar maakte ze haar eerste ontwerp ‘Lets Get Loud’. Dat ontwerp was nog voor ‘haar’ groep Vedut Nogal.

Een superblij corsogroep Geschud(t). – Foto: PR SBL

Dit keer koos de groep voor Maritiem, een het ontwerp van Brett Seesing en Wessel Beerten. Een diepzee tafereel met maritieme oorlogsvoertuigen in de vorm van een jagende octopus met zeepaardjes ervoor die scheepskanonnen voorttrokken. Isa zag op Facebook dat corsogroep Geschud(t) nog een ontwerp zocht. Ze bood haar ontwerp aan dat omarmd werd door de corsogroep. “Ik ben hiermee in een ontzettend leuke groep beland, maar ik hoor eigenlijk bij Vedut Nogal dat ook een gezellige groep is. Ik had totaal niet op een eerste prijs gerekend. Het is afhankelijk van hoe de jury ernaar kijkt en we zijn daar heel blij om.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-09-11 09:35:13


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.