Jeremy Gierkink kermiskoning nadat de vogel vlak voor schot volgende schutter van pin glijdt

– Hij had al ‘jammer Jeremy’ gehoord en een glas bier aangereikt gekregen van zijn schuttersgroep, toen in het vizier van het geweer van volgende schutter Servy Oolthuis de kermisvogel alsnog van de pin gleed. Jeremy Gierkink keek eerst verdwaasd om zich heen toen hij vervolgens zijn armen in de lucht stak om zijn koningschap te bejubelen. Jeugdkoning werd Tijn Meekes die de vogel van de jeugd tien minuten eerder om 12.39 naar beneden knalde.

De kermisvogel kwam bij het 231e schot om 12.59 uur naar beneden; een minuut voordat volgens de geldende regels de nieuwe koning bekend moet zijn.

De nieuwe jeugdkoning Tijn Meekes – Foto: PR

Commandant van het schuttersgilde Switbertus Martin Rondeel zag dat kloven van de vogel niet hoefde te gebeuren. Schot voot schot vlogen er splinters af en schoof de vogel telkens weer een stukje meer naar beneden. “Het duurt niet lang meer”, zegt Rondeel met spanning toekijkend als de vogel weer even aan de pin wiebelt.

Het duurt heel even voordat het bij Jeremy doordringt dat hij kermiskoning is geworden. – Foto: Eveline Zuurbier

In totaal schreven zich 129 schutters in. Deelnemers konden extra prijzengeld winnen wanneer zij zich als vriendengroep inschreven. Jeremy maakte deel uit van de Flint bestaande uit familie Rensing met vrienden. Voor Jeremy Gierkink wacht de huldiging op het podium door burgemeester Bronsvoort. Vervolgens zal hij met een paardenkoets naar het schuttershuis worden gebracht voor de wijntafel bij Hotel De Koppelpaarden.

Het officiële moment van eer voor de verkregen koningstitel door de commandant van het schuttersgilde. – Foto: PR

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-09-11 11:42:44


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.