Zwarte Cross tolereert geen wangedrag: geen vandalisme, racisme, homofobie en vrouwonvriendelijkheid

– De meeste bezoekers van de Zwarte Cross zijn een verlengstuk van ‘onze’ gastvrijheid, maar eer een hele kleine minderheid die zich niet gedraagt. Daar wil de Feestfabriek iets aan doen.

De festivalorganisatie wijdt er op de website en in de app een groot bericht aan. “We proberen hier al vanaf het eerste jaar in 1997 tegen te ageren, maar het blijft voorkomen. Het is nog steeds niet gelukt om volledig van dit ontoelaatbare gedrag af te komen. Daarom hebben we hier een werkgroep voor in het leven geroepen bestaande uit Feestfabriek-collega’s van allerlei afdelingen.”

Volgens de organisatie van de Zwarte Cross zijn er groepjes bezoekers die de boel afbreken, wildplassen, bier gooien en racistische uitlatingen doen aan anderen, betasten, discrimineren of geweld hanteren.” “Deze raddraaiers horen niet thuis op de Zwarte Cross; zij werpen een smet op het festival en geven een verkeerd beeld van de Zwarte Cross en de Achterhoek.”
Het festival roep op: ‘Doe alsof je thuis bent’. Met andere woorden: thuis verniel je ook niets of je relaties. Op het Zwarte Cross-terreinen in het ‘Gemeentehuis’ op de camping is een infostand ingericht waar slachtoffers van dit ontoelaatbare gedrag terecht kunnen. “Het personeel werkzaam bij deze meldpunten zijn afgelopen jaar getraind in het voeren van gesprekken met slachtoffers”, aldus de organisatie.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-07-18 11:34:56


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.