Marcel van Roosmalen voorganger oecumenische kerkdienst op zondagmorgen van Zwarte Cross

– Columnist en tv-presentator Marcel van Roosmalen heeft de Zwarte Cross benaderd voor het openingsgebed op de zondagmorgen van het festival. Van Roosmalen heeft toegezegd en zal de oecumenische dienst zal met enige opstandigheid en bekoelde humor gaan leiden, meldt de organisatie van de Feestfabriek.

Marcel van Roosmalen is bekend van radio en televisie. Hij schreef messcherpe columns voor NRC-next en levert vaste bijdrages bij De Nieuws BV, Radio 1 en de podcast Weer een Dag. Op televisie presenteert hij Media Inside>
De stijl is zijn grootste kenmerk en die is gortdroog, relativerend tot de bodem waardoor zijn woorden dermate meelijwekkend zijn om er alleen maar over te kunnen lachen. “Zijn scherpe pen en tong zijn een verademing voor iedereen die politiek, voetbal en het medianieuws volgt”, aldus de Feestfabriek.

Verder zegt de Zwarte Cross-organisatie over Van Roosmalen over waarom deze columnist op de kansel staat omdat hij altijd ‘zeurt’: “‘Nøhlen is toch dodelijk?’ Omdat Van Roosmalen vuur met vuur bestrijdt: hij nølt in een poging dat eindeloze genøl om hem heen te verwerken. Wij denken dat Marcel, net als de Zwarte Cross, staat voor ongedwongenheid, vrijheid en levenslust.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-07-18 12:10:43


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.