Zwaaisteen in Aalten: Kinderraad vindt dat iedereen eens aardiger tegen elkaar moet zijn

AALTEN – Kinderen van de Kinderraad en de Kinderburgemeester van de gemeente Aalten vinden dat mensen eens een stuk aardiger tegen elkaar kunnen zijn. Zij bedachten de Zwaaisteen en wilden aan dit bestaande landelijke initiatief meedoen. De stenen liggen bij de verzorgingshuizen in de stoep.

Jaarlijks na de Kinderburgemeester verkiezingen in juni wordt er weer een nieuwe Kinderraad gevormd. Deze Kinderraad bedenken onder leiding van Jolien en Michiel van Figulus activiteiten en acties namens de kinderen uit Aalten.

Bij toeval kwamen de Kinderraad en de Kinderburgemeester terecht bij het Zwaaisteen initiatief. Een Zwaaisteen is een vrolijke stoeptegel die je aanmoedigt om op straat te groeten. Een klein gebaar, met een groot effect. Even zwaaien naar elkaar kan de eerste stap zijn naar meer en beter contact met je omgeving. Er liggen al meer dan 720 Zwaaistenen door heel Nederland, die elke dag voor gezellige buurtmomenten zorgen!

De kinderen van de Kinderraad wilden ook in Aalten, Dinxperlo en Bredevoort een Zwaaisteen en wel bij de verzorgingshuizen. Na contact te hebben gelegd met Marga Klomp√© en Careaz is nu de eerste steen gelegd bij de Stegemanshof. Zodat elke voorbijganger even kan zwaaien naar de mensen. Zeer binnenkort ligt er dus ook een Zwaaisteen bij het Ambthuis Bredevoort en Dr Jenny Careaz in Dinxperlo, gelegd door de Kinderraad. Dus de Kinderraad roept iedereen op: “Wees aardig en zwaai naar elkaar”.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-05-21 08:28:24


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.