Deelnemers Roparun gefinisht op Coolsingel

WINTERSWIJK – Op de Coolsingel in Rotterdam zijn maandag alle deelnemers aan de jaarlijkse Roparun gefinisht. Na meer dan vijfhonderd kilometer zit de tocht voor de 210 teams erop. Zij startten zaterdag vanuit Enschede en Clastres (Frankrijk). Het eerste team dat rond het middaguur over de finishlijn kwam was Team 207 – KMA. De laatste deelnemers waren uit het Franse team 221 – Les P’tits Guerriers.

Dit jaar kende het evenement na vijf jaar ook weer een internationaal karakter met een start vanuit Frankrijk. Naast de sportieve prestatie zamelen de teams het gehele jaar geld in voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het ingezamelde geld gaat naar goede doelen die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, draaglijker maken. Een deelnemend team bestaat uit ongeveer vijfentwintig personen, van wie er maximaal acht lopers zijn. Verder is er ondersteunende begeleiding in de vorm van fietsers, chauffeurs, cateraars, masseurs en navigatoren. Onderweg werden er voor hen veel festiviteiten georganiseerd in verschillende steden en dorpen.

“We kijken terug op weer een onvergetelijke editie”, vertelt directeur Lesly Wolters. “We hebben ook tijdens deze editie weer veel emotie, inspanning en uitputting gezien. Echter was het er ook één met een feestelijk randje. Natuurlijk de terugkeer naar Frankrijk, maar het was ook weer fantastisch om te zien dat mensen in Nederland massaal uitlopen voor ons evenement. Nu op naar een geweldig eindbedrag dat we in juni bekendmaken. De tussenstand belooft weer iets moois, maar heb je onze Roparunners nog niet gesteund? Doe dat dan zeker! Deze prestatie verdient namelijk altijd meer.”

Goed doel

De Roparun is een evenement waarbij teams geld ophalen voor goede doelen, instellingen en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Vorig jaar bracht de non-stop estafetteloop een bedrag van bijna vier miljoen euro op. De teams zetten zich, met de acties die ze het gehele jaar organiseren, in voor het goede doel. De acties variëren van collecteren tot het wassen van auto’s en van het organiseren van een mini-Roparun tot het rondbrengen van kerstkaarten. Al het geld wat deze teams ophalen komt ten goede van de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. De deelnemers zullen dit weekend dus alles geven. Echter zijn zij niet de enige. Stichting Roparun geeft onderweg ook wat weg. Op de route worden verschillende goede doelen in het zonnetje gezet en ontvangen een cheque.

Over de Roparun

De Roparun is een non-stop estafetteloop die al meer dan 30 jaar wordt georganiseerd. Tijdens het evenement lopen en fietsen de deelnemers in estafettevorm en worden zij begeleid en ondersteund door bijvoorbeeld chauffeurs, verzorgers en cateraars. Het ingezamelde bedrag wordt gebruikt om verschillende doelen in Nederland, Frankrijk en België te ondersteunen die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, draaglijker maken.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-05-21 07:30:15


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.