Zinderende WK-finale Waterpolo: Nederlandse vrouwen wereldkampioen na penalty’s

– In een zinderende eindstrijd waarin penalty’s bepaalden wie de wereldkampioen Waterpolo zou worden hebben de Oranje-waterpolovrouwen gewonnen. Tegen het sterke Spanje werd het 5-4. De Nederlandse waterpolovrouwen haalden voor de tweede keer in de geschiedenis het goud binnen voor Nederland. In de ploeg speelt Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde mee.

Oranje speelde de WK-finale tegen Spanje met 12-12 gelijk. Nadat Nederland in de groepsfase met 1 punt verschil al won van de Europees kampioen Spanje, wisten ze dat de finale geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Het leek er minutenlang op dat Nederland met een voorsprong van 10-7 de finale kon winnen. Maar de Spaansen knokten zich langszij. Nederland kwam nog met 12-11 voor, maar 15 seconden voor tijd viel de gelijkmaker.

Keepster Laura Aarts uit Beuningen tikte een van de Spaanse penalty’s tegen de paal. Dat bleek de beslissende misser. Simone van de Kraats uit Barneveld scoorde een van de penalty’s, nadat ze in het duel al drie keer gescoord had.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-07-28 11:01:03


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.