Optreden van vier dichters in Gallery Walk-In-Garden goudsmid Bredevoort

– Vandaag, op zaterdag 29 juli zal in de Gallery Walk-In-garden achter Goudsmidatelier Elcerlyck aan de Prinsenstraat 6 Bredevoort een optreden plaatsvinden van 4 dichters. Het optreden begint om 19.30 uur en de organisatie meldt dat de inloop om 19.00 uur is. De dichtersavond wordt alleen gehouden bij droog weer.

Mark van Leeuwen geboren in Den haag en sinds 2011 wonend in Groenlo. Over zijn poëzie zegt hij: Ik schrijf vooral narratieve poëzie, waarbij ik de inspiratie haal uit beeldende kunst en klassieke muziek. Vooral balletten uit begin twintigste eeuw en de vreemde wezens van Hieronymus Bosch zijn belangrijke beeldgevers. Ik heb een vorm van synesthesie, ik associeer muziek met kleur en verwerk ik in mijn poëzie.

Joop Koopmanschap uit Groenlo is fotograaf en videomaker. Als dichters zijn we dwarsdenkers, niet per se tegen de stroom in van een brede sterk stromende rivier richting de zee, maar meer als een meanderende zijtak, even weg van de hoofdstroom, weg van de drukte. Als dichterlijke taalstroom slingerend tussen bloemrijke grasvelden langs kleurige bosranden. Soms achteromkijkend naar de alledaagse hectiek.

Barbara Pavinati uit Lichtenvoorde is schrijfcoach en blogger. Als import Achterhoeker publiceerde ze de afgelopen jaren een aantal boeken met deels verhalen en belevenissen. Haar motto past ze toe op haar schrijflessen “schrijf glans aan je barst “Geïnspireerd door Leonard Cohen die schreef “There’s a crack in everything, that’s how the light gets in.”

Als 4e dichter journalist en tekstschrijver Mark Ebbers uit Groenlo. Soms weet ik niet of iets proza of poëzie is. Het onderscheid daartussen is ook irrelevant en hooguit leuk voor leraren Nederlands om hun leerlingen iets langer van de straat te houden.

Graag aanmelden via info@elcerlyck.nl onder vermelding van ‘Dichters’. De entree is gratis.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-07-28 16:22:13


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.