Zieuwent haalt opnieuw Mastreechter Staar naar de Werenfridus

– Op uitnodiging van het dames- en herenkoor van de Zieuwentse Werenfriduskerk, komt het fameuze koor De Mastreechter Staar voor de tweede keer naar Zieuwent. “Het wereldberoemde koor heeft in 2019 ook een concert gegeven. Dit concert was een groot succes en daarom is de Mastreechter Staar gevraagd om nog eens terug te keren”, zegt Erik Hummelink van het kerkkoor. Op zaterdag 14 oktober is het zover. Om 19.00 geeft de Mastreechter Staar onder leiding van dirigent Hennie Ramaekers een concert in de kathedraal van de Achterhoek, de Werenfridus.

“Je moet gewoon komen luisteren om te beleven hoe overweldigend een groot mannenkoor op wereldniveau zingt”, zegt Hummelink over hun komst naar Zieuwent. “Na de vorige keer kregen we van alle kanten het verzoek: ‘wanneer laat je ze terugkomen?’ Wel dat is nu op 14 oktober.”

De Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar is opgericht in 1883 en bestaat 140 jaar. Het mannenkoor verwierf in de loop van haar bestaan grote bekendheid in binnen- en buitenland. In 2019 stond het Limburgse koor nog onder leiding van Frederik Verhooghe. Hennie Ramaekers, die in de jaren tachtig al furore maakte met de Staar, is sinds januari van dit jaar opnieuw dirigent bij de Mastreechter Staar. Onder zijn leiding heeft het koor moeilijkere stukken in het repertoire opgenomen. Hierdoor is het koor sterker geworden en de zang nog indrukwekkender. “Het koor maakt concertreizen en heeft menigmaal op het Vrijthof gezongen in het concertprogramma van André Rieu.” De beelden van een opkomend groot mannenkoor in het wit en zingend het lied van de Twaalf Rovers opkomend, zit bij menigeen in de herinnering. En wie de Mastreechter Staar langer kent weet dat ze een plaat hebben uitgebracht met de Franse zangeres Frida Bocara.

De Mastreechter Staar brengt in Zieuwent een uitgebreid repertoire met wereldliederen. Van rock van U2 tot aan operamuziek van Carmina Burana en van kerkliederen tot aan het Limburgs Volkslied. “Bezoekers gaan opnieuw de muziek beleven. Met name de zware solistische mannenstemmen zullen door de akoestiek van deze kerk doorklinken. Er zit betreft solisten, muziektype en kippenvelliederen nog enkele verrassingselementen in het concert.”

De organisatie vindt het belangrijk dat het concert toegankelijk is voor iedereen en heeft de ticketprijs zo laag mogelijk gehouden. Er zijn dan ook geen eerste- en tweerangkaartjes. De kerk is rolstoeltoegankelijk en de banken zijn voorzien van kussentjes. In totaal zijn er 600 zitplaatsen. “Er zullen 550 tot 580 mensen naar het concert komen. Momenteel is meer dan de helft aan kaarten verkocht en als het in de laatste week net zo snel ging als de vorige keer zijn we snel uitverkocht.

Tickets zijn online verkrijgbaar via: https://zieuwent.eventgoose.com en te koop bij de Spar in Zieuwent.
Extra informatie:
Dirigent: Henny Ramaekers
Pianist: Michiel Ballhaus
Bas-Bariton: Bèr Schellings
Sopraan: Eline Meijs
Tenor: Fabio Verga
Tenor: Bona Hutahaean

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-09-27 08:34:17


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.