Zanglessen in koren bij Boogie Woogie

– Binnenkort start Boogie Woogie Cultuurcentrum met heel veel activiteiten op vocaal gebied. Het gaat dan om samen zingen in koorverband, individuele trajecten waarbij onder andere kennismaking een rol speelt en korte cursussen om de eigen techniek te verbeteren.

In het afgelopen seizoen zette het cultuurcentrum een nieuw kinderkoor op. Het kinderkoor is voor kinderen van 7 en 8 jaar. Voor kinderen uit de gemeente Winterswijk is de deelname gratis. Het koor repeteert wekelijks vanaf maandag 4 september, steeds van 15.00 – 16.00 uur.

Nieuw: kamerkoor voor volwassenen

Dit koor is een nieuwe activiteit binnen Boogie Woogie. Het kamerkoor zingt in een kleine bezetting meerstemmig, meestal a capella. Deelname aan een kamerkoor vereist meer inzet, nauwkeurigheid, technische muzikaliteit en ervaring dan het zingen in grotere koorformaties. Een goed gehoor is ook onontbeerlijk. Het repertoire van een kamerkoor beslaat een groot terrein, van de polyfonie uit de 15e eeuw tot moderne, klassieke composities uit de 21e eeuw. Het koor start vanaf maandag 2 oktober. De repetities zijn wekelijks, steeds van 19.30 – 21.30 uur. Deelname na kennismaking met docent.

Zangles

Is zangles wat voor mij? Leren zingen is contact maken met je lichaam, adem, geluid en trilling. In de georganiseerde ‘proeverijweek’ van 4 tot en met 11 september zijn gratis proeflessen. Daarnaast zijn er later in de maand diverse workshops voor stemoriëntatie, liedinterpretatie en presentatie voor de gevorderde zanger.

In oktober start de cursus ‘Leren zingen in een ensemble.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-08-28 13:54:25


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.