Zaaidag bij de Vlasoven

Terwijl de wind met de koude lucht en af en toe sneeuwbuien met een voorzichtig zonnetje zich aankondigen, ontwaakt het voorjaar. Langzaam ontspruit de natuur en boeren worden actief op het land. Zo ontwaakt de Stichting Vlasoven te Veene ook uit een winterslaap, want het is zaaitijd. We willen u er deelgenoot van maken. Hebt u een tuintje en wilt u proberen uw eigen vlas te verbouwen?

Op zondag 16 april aanstaande houdt de Stichting Vlasoven te Veene aan de Veenweg 1 te Winterswijk Woold een zaaidag. De Stichting gaat een stukje inzaaien en op gezette tijden wordt een demo gegeven van het zaaien en kunnen bezoekers van de zaaidag informatie opvragen bij de ‘zaaiers’. Na de opgedane informatie geeft de organisatie de mogelijkheid om tegen 1 euro een zakje met vlaszaad te kopen. Dit is voldoende voor 1 m2 in de tuin of aan bloembakken. Het zaad betreft een speciaal ras om sterke vezels te kweken voor de productie van linnen.

Bloeiend vlasgewas dat bestemd is voor de productie van linnen – Foto: pr

De zaaidag begint vanaf tien uur met beginnen een stevige wandeling met een keuze uit een route van 9 of 11 km. Tegen betaling van drie euro ontvangen deelnemers een prachtige route door het natuurrijke en prachtige Achter-Woold, het aangrenzende Duitse gebied en Kotten. Onderweg zijn er de nodige horecagelegenheden. Bij terugkomst is er mogelijkheid tot een kopje koffie/thee en om info in te winnen over het zaaien van vlas.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-04-04 18:42:06


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.