WUh organiseert ‘bakkie troost’ bij de algemene begraafplaats in Winterswijk

WINTERSWIJK – Eenzaamheid komt steeds vaker voor. Daarnaast zijn begraafplaatsen steeds vaker een toevluchtsoord voor burgers die eenzaam zijn en of troost zoeken. De WUh (Winterswijkse Uitdaging) heeft zich daarom, in navolging van datgene wat er in Almelo en Kampen tot stand is gekomen, voorgenomen om iets bijzonders te starten. Men start het project Bakkie Troost. De WUh wil een team van vrijwilligers samenstellen dat op gezette tijden op de algemene begraafplaats aanwezig is om hier met bezoekers in gesprek te gaan.

Bezoekers van de begraafplaats zijn vaak op zoek naar een luisterend oor en een troostende schouder. Dit is voor velen een eenzame en verdrietige aangelegenheid. Vrijwilligers kunnen daarin, onder het genot van een bakje troost, een belangrijke rol spelen door een luisterend oor te bieden en de bezoekers een moment van verbinding te geven. Bakje Troost is bedoeld om een gevoel van gemeenschappelijkheid te creëren en mensen in hun verdriet te ondersteunen.

WUh zoekt vrijwilligers

De WUh zoekt daarom vrijwilligers die bereid zijn om op vaste tijden aanwezig te zijn op de begraafplaats. Van de vrijwilligers wordt vooral verwacht dat zij goed kunnen luisteren en daar waar nodig troost kunnen bieden. Vrijwilligers zullen respect moeten hebben voor de gevoelens van de bezoekers.

Aanbod training

Om de vrijwilligers voor te bereiden op hun rol zullen zij een korte training aangeboden krijgen. Daarnaast zullen er, zo vaak als dit nodig blijkt te zijn, bijeenkomsten georganiseerd worden om ervaringen te delen en ondersteuning te krijgen. De vrijwilligers krijgen de mogelijkheid om en positieve impact te hebben op het leven van anderen. Elke vrijwilliger kan zelf aangeven hoe vaak en hoeveel uur hij of zij beschikbaar wil zijn.

Iedereen die het hart op de juiste plaats heeft, tijd wil investeren om anderen op momenten van verdriet en eenzaamheid ter zijde te staan wordt uitgenodigd zich te melden. Stuur een e-mail naar aanmelden@wuhwinterswijk.nl of bel voor meer informatie met Harrie Garritsen tel nr. 0653 209718. Aanmelden kan ook via website https://wuhwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures. De inzet van betrokken vrijwilligers kan een wereld van verschil maken voor diegenen die dit het meest nodig hebben. Door tijd te delen, kan men samen steun geven aan inwoners in hun moeilijkste momenten.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-05-24T14:07:30+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.