Woningeigenaren krijgen in Winterswijk langer te tijd om energiebesparende maatregelen te nemen voor subsidie

– Woningeigenaren krijgen in Winterswijk langer te tijd om energiebesparende maatregelen te nemen om in aanmerking te kunnen komen voor een subsidieaanvraag. Die subsidie is voor mensen met een te laag inkomen en die moeite hebben om de hoge energielasten te betalen. De reden is dat bedrijven kampen met personeelstekorten en materiaalschaarste, waardoor woningeigenaren niet binnen de beschikbare tijd in de subsidieregeling kunnen verduurzamen.

“Het de leveringen van grondstoffen duren langer of kunnen geen installateur aan huis krijgen. Dan krijg je situaties als dat mensen zeggen: laat ik me maar niet verdiepen in wat ik kan doen om de energielasten omlaag te brengen. Je bereikt dan het tegenovergestelde en dat is wat niemand wil”, zegt wethouder Gosse Visser.
Wanneer inwoners wonen in minder goed geïsoleerde huizen en daardoor te maken krijgen met een hoge energierekening en/of gezondheidsklachten, dan is de kern van het (energiearmoede) probleem niet de hoge energierekening, maar de lage energiekwaliteit van de woning. Gemeente Winterswijk kent hiervoor speciale subsidieregelingen. De regelingen gelden voor mensen met een te laag inkomen, die financieel in de knel gekomen zijn door de hoge energielasten en onder meer die over een woning beschikken met een WOZ-waarde van onder de 250.000 euro.

Het termijn liep tot aan 1 maart 2023. Dat wordt nu met een half jaar verlengd tot aan 1 september.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-12-23 18:38:50


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.