Woningbouwplan Richterspoort voor 39 woningen kan van start gaan

– Op de hoek van de Twenteroute en de Richterslaan in Lichtenvoorde bevindt zich de toekomstige Richterspoort. Voor deze locatie staat een combifunctie beschreven voor wonen en kantoren, sport of recreatie. Eind vorig jaar hebben we een aanbesteding uitgeschreven voor herontwikkeling van deze locatie. Klomps Bouwbedrijf uit Dinxperlo kwam als beste uit de bus en gaat deze locatie ontwikkelen. 

Wethouder Jos Hoenderboom en directeur Bram Klomps tekenden op 8 maart hiervoor de overeenkomst. De verwachting is dat de verschillende procedures in 2023 worden doorlopen en dat de bouw in 2024 van starten gaat. 

Richterspoort: 39 huur- en koopappartementen 

Het plan voor Richterspoort betreft 39 huur- en koopappartementen, verdeeld over twee woongebouwen. De oppervlakte van de appartementen ligt tussen de 65 en 85 m2. Binnen het rechter gebouw komen 9 appartementen in de categorie betaalbare koop, 8 in de middeldure koop en 8 in de dure koop. Daarnaast komen er in het linker gebouw 14 huurappartementen voor de middenhuur. Die zijn in principe bedoeld voor mensen die niet in aanmerking komen voor sociale huurwoningen of die geen hypotheek kunnen krijgen voor een betaalbare koopwoning.

De koopappartementen liggen in de prijsklassen van betaalbare koop, middeldure koop en dure koop. De huurappartementen worden in de middenhuur verhuurd. Over de invulling van de commerciële functie wordt nog nagedacht. 

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-03-10 20:56:49


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.