Winterswijkse wethouder legt zijn functie per direct neer

– Wim Wassink heeft dinsdag zijn functie als wethouder van Winterswijk per direct neergelegd. De CDA-wethouder zegt zich niet meer gesteund te voelen, waardoor hij niet goed kan functioneren.

“Voor mij betekent dit een onwerkbare situatie, omdat ik daardoor niet de resultaten kan boeken waar Winterswijk naar mijn mening behoefte aan heeft”, laat Wassink in een verklaring weten. “Winterswijk verdient een college dat slagvaardig is en om die reden leg ik per direct mijn functie neer.” Wassink werd wethouder in Winterswijk na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar.

Wassink zegt dit moment gekozen te hebben omdat dinsdag de begroting voor 2024 door het college is vastgesteld. “Voor alle duidelijkheid, het besluit heeft niets te maken met de inhoud van de begroting, hoe moeilijk en pijnlijk de begroting ook is”, zegt Wassink.

Kleiput en Groenloseweg

Wassink lag al langere tijd onder vuur in de gemeenteraad. Zo drong een meerderheid van de raad begin dit jaar aan op het verwijderen van vervuilde grond uit de kleiput. De wethouder wilde daar niet in mee gaan en hield vast aan het plan om de vervuilde grond over de bodem van de plas te verdelen en af te dekken met een laag zand.

Ook kwam de wethouder vlak voor de zomer in het nauw toen een meerderheid van de raad tegen de versmalling van de Groenloseweg stemde. De weg is een belangrijke toegangsweg voor vrachtverkeer richting het centrum. Een groot aantal partijen zag daarom een versmalling niet zitten, maar Wassink hield vol dat het de enige manier was om de weg veilig in te richten.

‘Verliezen een kundig wethouder’

Burgemeester Bengevoord betreurt het opstappen van Wassink. “Ik ben hem dankbaar voor zijn inzet voor de gemeente Winterswijk”, zegt Bengevoord. “Met Wim verliezen we een kundig wethouder, die zich meer dan ijverig heeft ingezet voor onze gemeente. We zullen zijn kennis missen.”

De CDA-fractie van Winterswijk is inmiddels op zoek naar een opvolger en zal deze zo spoedig mogelijk bekend maken. “Ik wens mijn opvolger veel succes en ik zal het CDA blijven steunen”, aldus Wassink.

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek, Omroep Gelderland op 2023-09-26 09:39:07


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.