Winterswijk helpt overdekt zwembad de winter door

– Winterswijk helpt overdekt zwembad Jaspers financieel de winter door met een extra subsidie en een lening. De Stichting Zwembaden kampt eind dit jaar met een tekort van 168.464 euro en kan daardoor niet aan de betalingsverplichtingen voldoen.

Het college stelt de gemeenteraad voor de Stichting Zwembaden een aanvullende subsidie van 125.464 euro en een lening van 43.000 te verstrekken. Met daar bovenop nog een eenmalige subsidie van 15.000 euro, bedoeld voor duurzaamheidsmaatregelen voor de komende vijf jaar. De lening van 43.000 euro wordt gereserveerd om de hogere energielasten te kunnen opvangen.

Het tekort komt door een eerdere bezuiniging van 80.000 euro op het bad en door de oplopende kosten voor energie en personeelslasten. Hoewel het aantal zwemlessen is toegenomen, blijft het reguliere bezoek aan het zwembad na de coronacrisis nog achter en dat scheelt inkomsten.

Noodmaatregel

De nieuwe coalitie in Winterswijk heeft afgesproken Jaspers te willen behouden. Wethouder Wim Wassink geeft aan dat er wordt gewerkt aan toekomstplan voor het overdekte zwembad. “Dit is een noodmaatregel om het zwembad te helpen”, zegt Wassink, die feitelijk niet om de extra steun heen kan, omdat het college het overdekt zwemmen in Winterswijk als voorziening in de benen wil houden.

“Onderhoud en verduurzaming vallen nu precies samen en er zijn voorbeelden in het land die laten zien hoe dat kan”, zegt Wassink. De wethouder zegt in het voorjaar van 2023 met een toekomstbestendig plan voor het overdekte bad te willen komen.

Geschreven door Domien Esselink, Omroep Gelderland op 2022-10-12 08:57:54


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.