West Ham United FC en OSC Lille op voetbaltoernooi in Zieuwent

– Nieuwe deelnemer West Ham United FC en OSC Lille nemen in het pinksterweekend deel aan het Seesing Tournament in Zieuwent voor spelers tot 12 jaar. Op sportpark De Greune Weide van voetbalclub RKZVC vindt op 27 en 28 mei de alweer 19e editie van het Seesing Tournament plaats.

Het voetbaltoernooi voor spelers onder de 12 jaar kent naast nationale topclubs een internationaal deelnemersveld. Gedurende de jaren dat dit toernooi plaatsvond heeft het de grootste voetbaltalenten vanuit heel Europa naar de Achterhoek getrokken. Zo hebben onder meer Memphis Depay, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo en Julian Draxler hun voeten laten spreken op de Zöwentse velden.

Ook dit jaar slaagt de organisatie erin om een aantal topclubs aan dit prachtige evenement te verbinden, waaronder natuurlijk RSC Anderlecht. De Belgische formatie reist voor alweer de twaalfde keer af naar Zieuwent, dit jaar voor het eerst als titelverdediger. Daarnaast maakt FC Köln, dat in 2003 en 2004 ook van de partij was, zijn rentree op de Achterhoekse velden, net als het Franse OSC Lille na een afwezigheid van vier jaar. Ook verwelkomt het toernooi dit jaar een volledig nieuwe club, en wel uit Engeland. West Ham United FC maakt namelijk de oversteek naar het Europese vasteland. Onlangs was het eerste elftal nog lijdend voorwerp in de Conference League-kraker tegen AZ, en het kan zo maar zijn dat de jonge voetbaltalenten die halve finale een waardig vervolg gaan geven, dan wel op sportieve wijze.

Uiteraard staan er ook weer Nederlandse topteams op de deelnemerslijst, en wel Feyenoord, PSV, AZ en De Graafschap. En laten we ook RKZVC zelf niet vergeten, dat speciaal voor het toernooi een gelegenheidsformatie heeft opgetuigd met regionale voetbaltalenten.

Marveld toernooi

Volgende week is het de beurt aan het internationale jeugdvoetbal bij Marveldtoernooi in Groenlo. Ook hieraan doen internationale topclubs mee zoals FC Barcelona en nationale toppers als Ajax en Feyenoord.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-05-26 10:45:42


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.