Wereldbekend Jazz trio uit Groenlo speelt in Oude Helenakerk

– Het cultuur- en expositiecentrum HelenaHuis presenteer op zaterdag 4 maart het top Jazz trio de Beets Brothers. Zij spelen tegenover het HelenaHuis in de statige Oude Helenakerk in Aalten en dat maakt het aandeel voor dit concert van het HelenaHuis bijzonder. Het huis hield tot nu toe een kamerconcert in de eigen expositieruimte.

Voor de Beets Brothers wijkt het HelenaHuis uit naar tegenover, de Oude Helenakerk. De statige oude kerk midden in het centrum van Aalten is de bron voor het ontstaan van HelenaHuis. Het herbergt de vondsten uit de kerk waaronder een replica van de grafkelder in de Oude Helenakerk.

Jazz bij Helena

De Beets Brothers is een trio van drie broers, Marius Beets – contrabas, Alexander Beets – tenorsaxofoon en Peter Beets – piano. Ze zijn over de hele wereld een begrip in de jazzscene. Het begint allemaal in Groenlo, waar de broers opgroeien en vanaf jonge leeftijd op de planken staan. De drie broers treden op met grote namen in de jazzwereld en zijn graag geziene gasten bij het North Sea Jazzfestival. Ze spelen toegankelijke jazz, voor een breed publiek.

Om in de vele cafés en voor podia gevraagd te worden om te komen optreden, spelen de Beets Brothers destijds een breed repertoire. Inspiratie vinden de broers in de jazz, funk en rock van artiesten als David Sanborn, Shakatak en zelfs Whitney Houston. Zij spelen de thema’s en improviseren er vervolgens overheen. De Beets Brothers hebben inmiddels duizenden optredens verzorgd over de hele wereld. Dit concert is voor Aaltense begrippen, net als locatie de Oude Helenakerk, uniek.

Informatie

Aanvang van het concert van de De Beets Brothers, is zaterdag 4 maart 20.00 uur in de Oude Helenakerk, Landstraat 22. Kerk open vanaf 19.15 uur. Tickets à 20 euro verkrijgbaar via concerten.eventgoose.com , bij het HelenaHuis, Landstraat 11 en boekhandel Messink & Prinsen, Landstraat 39, Aalten.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-01-13 12:36:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.