Personeel bus- en treinverkeer Arriva staakt: vrijdag 13 januari geen OV

– Reizigers die op vrijdag 13 januari de trein of de bus nemen in de Achterhoek moeten rekenen op flinke vertragingen of helemaal geen trein of bus in de Achterhoek en Liemers. Een deel van het personeel van Arriva legt het werk neer. In Twente, de Achterhoek en de Liemers zullen reizigers ernstige hinder van ondervinden.

De gesprekken tussen Arriva en de vakbond VVMC zijn op niets uitgelopen. Arriva lijkt haar eigen werknemers niet tegemoet te willen komen voor een betere CAO, volgens de voorlichting van de vakband . VVMC is gestopt met de gesprekken: er werd geen vooruitgang geboekt. Arriva hield de boot af door een afvaardiging te sturen die geen mandaat hadden om daadwerkelijk met de vakbond te onderhandelen, aldus Wim Eilert van de vakbond VVMC.

Arriva-personeel staakte al eerder in Friesland, Groningen en op de Vechtdallijnen. Vrijdag heeft VVMC acties gepland in het oosten van het land. Arriva-medwerkers vragen prijscompensatie nu de kosten voor energie en het dagelijks leven hoog blijven. De inflatie is nog steeds heel hoog. “Arriva en Keolis vertikken het tot nu toe om hun eigen medewerkers te compenseren terwijl dat in andere sectoren wel gebeurt. Ondertussen wordt er wel van mensen verwacht dat ze met de huidige bezettingsproblemen extra werkten”, reageert Eilert.

De vakbond wil voor het Arrivapersoneel ook betere afspraken maken over de werkdruk.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-12 15:42:32


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.