Welk liedje volgt ‘Goa asteblieft niet weg’ op tijdens Plat Gespöld?

– De ballade Gao asteblief niet weg, gezongen door Kevin Raayman (De Boetners) en singersongwriter Marise den Bakker, won vorig jaar de Gelderse Kleiroze. Wie deze prestigieuze prijs dit jaar in de wacht sleept, wordt duidelijk tijdens streektaalmuziekfestival Plat Gespöld, op 26 november in de DRU te Ulft. Wel duidelijk is dat het een ‘haeveg’ streektaalnummer zal zijn. Nummers, optreden of producties hiervoor kunnen nog worden ingestuurd tot 14 oktober. Het inzendtermijn voor streektaalliedjes voor de Gelderse Kleiroze-prijs is daarmee verlengd.

De strijd om de Gelderse Kleiroze is niet het enige wat Plat Gespöld te bieden heeft. Het festival, dat dit jaar zijn tiende editie beleeft, biedt een breed pallet aan muzikanten en muzieksmaken, die de streektaal als gemene deler hebben. Zo stonden vorig jaar, naast Kevin Raayman en Marise den Bakker, ook de jonge talenten Eva Sophie Barkhuysen, Timo van de Sande en Jesse klein Entink op het podium. Veelzijdig jong talent dus, naast gevestigde namen als Jan Ottink en band, Paul Mulder en Henry Welling.

Alle genres welkom

Dit jaar hoopt de organisatie op zo mogelijk nóg meer diversiteit in de optredens. Daarom is men niet per se op zoek naar het haevegste streektaallied, maar mogen ook producties in het algemeen en zelfs onvergetelijke optredens worden aangemeld in de strijd om de Gelderse Kleiroze. Alle genres zijn welkom, van sing-a-song tot rap, van koor tot hardrock en van folk tot carnavalsmuziek. Muzikanten mogen zelf een nummer insturen, maar men mag ook een ander nomineren. Stuur daarvoor een mailtje naar geldersekleiroze@gmail.com.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-09-22 08:12:22


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.