Wéér onderzoek naar nieuwe muziekschool Wooow. ‘Durf nu eindelijk eens te kiezen’

– Het Cultuurkwartier werd vol enthousiasme naar Wooow getransformeerd, maar kan inmiddels beter als ‘Slow’ worden betiteld. De beslissing over een nieuwe ‘muziekschool’ wordt minimaal doorgeschoven naar juni volgend jaar en het is ook allerminst zeker dat Wooow op het Weurden komt.

Wethouder Sandra Metaal gaf rond middernacht tijdens de raadsvergadering aan dat er ‘meerdere locaties’ in beeld zijn, zonder op de namen van die plekken in te gaan. “We zijn benaderd door meerdere projectontwikkelaars en we gaan zo snel mogelijk met ze in gesprek”, zei Metaal. “We kijken naar de gebiedsontwikkeling en de financiële voorwaarden.”

Bestaand vastgoed

Er wordt vooral een nieuw Boogie Woogie van 3.300 vierkante meter onderzocht, maar daarbij wordt nu ook gekeken naar bestaand vastgoed, dus niet alleen nieuwbouw. Daar waar D66, Morgen, Winterswijks Belang en VVD wilden doorpakken en voor 15 miljoen euro voor een nieuw Wooow wilden kiezen op het Weurden, wilde de coalitie (Voor Winterswijk, CDA en PvdA) niet zomaar zo’n bedrag uitgeven. Er moet eerst – opnieuw – onderzoek worden gedaan.

Fractievoorzitter André van Nijkerken van Morgen hekelde die vertraging: “Durf nu eens te kiezen, uitstel verandert niets aan de exploitatie van Boogie Woogie. Het gebied op het Weurden moet hoognodig ontwikkeld worden en hak die knoop nu eindelijk door. Zoals we dat ook ooit met de sportaccommodaties hebben gedaan.”

Het Cultuurkwartier was ‘het kindje’ van de voormalige wethouder Henk Jan Tannemaat, die vier jaar wedijverde voor nieuwbouw, maar toen ketste het plan telkens af op de financiën en haalbaarheid, mede door de tegenstand van Voor Winterswijk en CDA.

PvdA loyaal

Tannemaat is inmiddels van het politieke toneel verdwenen en er komt wederom uitstel. Vooral omdat de PvdA zich een loyale coalitiepartner toonde en eerst ‘meer inzicht in de financiële haalbaarheid’ wilde.

Inspreker Hans de Graaf bracht namens de St. Jacobusparochie de katholieke kerk in de Misterade als mogelijke locatie naar voren, omdat de kerk inmiddels ‘een te grote jas’ is voor het krimpende aantal parochianen. “De St. Jacobuskerk zal mogelijk als alternatief worden meegenomen”, aldus wethouder Metaal.

Geschreven door Domien Esselink, Omroep Gelderland op 2022-12-23 06:00:31


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.