De tussenstand van de AFM Hulpweek: Wauw 13,7 duizend euro!

– Vanuit de Aladna FM studio in Aalten wordt sinds maandagmiddag live radio gemaakt. Vijf dagen lang houden radiopresentatoren van 1Achterhoek Actueel en AFM een uitzendmarathon voor mensen die deze dagen een steuntje in de rug of lichtpuntjes nodig hebben en voor het Goede Doelen Fonds van GUV. De actie AFM Hulpweek genaamd, heeft na vier dagen live-uitzending 13,7 duizend euro opgehaald. De AFM Hulpweek is een streekvariant op Het Glazenhuis van 3FM en Ambulancewens. Ook tijdens de AFM Hulpweek ontvangen zij dagelijks gasten. Donderdagavond was dat rolstoeltennisster Aniek van Koot uit Dinxperlo. Ze nam tussen haar trainingen door ter voorbereiding voor de Australian Open, de tijd om de actie van harte te ondersteunen.

Al eerder in de week waren dat de managers van de plaatselijke supermarkten die in de decembermaand hun harten laten spreken. “Tijdens de Hulpweek is in de radiostudio het moment om deze sponsoren het podium te geven”, laat presentator Benito Müller weten. Zij leveren tassen vol boodschappen voor mensen die het niet breed hebben en voor een kerstfeest houden alles behalve vanzelfsprekend is. De Hulpweek krijgt jaarlijks van een anonieme sponsor 75 brunches aangeboden om mensen een lichtpuntje te geven in donkere dagen. Daarnaast houdt de AFM Hulpweek een online veiling met ingebrachte cadeaus van sponsoren en kunnen mensen een wens voor anderen doen die een hart onder de riem kunnen gebruiken.

Het is de 7e editie van de AFM Hulpweek. Gedurende 5 dagen en van 9 uur tot ’s avonds negen uur, houden radiomakers een uitzendmarathon. Presentator Esther Diepenbroek: “En het is niet alleen presenteren voor de radio dat we doen. We zorgen ook dat wanneer er een wens binnenkomt, deze ook ingewilligd te krijgen en bezorgen dat bij de mensen om wie het gaat, thuis. Dat maakt het voor ons zwaar, maar we doen het graag voor mensen die het dag in dag uit veel zwaarder hebben dan wij. ” Benito Müller: “Het is eigenlijk ’te bizar’ voor woorden hoe goedgeefs mensen zijn voor anderen. Het is ook dankbaar werk dat we dit samen met alle mensen uit de hele gemeente Aalten allemaal kunnen doen.”

Tijdens de Hulpweek is er ook aandacht voor mensen die altijd klaar staan voor anderen. Luisteraars kunnen voor ‘Naober van het Jaor’ anderen nomineren. Elke dat wordt een naober uit de gemeente Aalten genomineerd. Op de laatste dag, vrijdagavond 23 december wordt de ‘Naober van het Jaor’ door de jury bekend gemaakt. In de jury zit onder meer wethouder Hans te Lindert.

Maandagmiddag waren het de wethouders Joop Wikkerink en Hans te Lindert die de AFM Hulpweek openden. Dit deden ze door de aankondiging van het anthem van dit jaar, een lied dat speciaal gemaakt is voor de Hulpweek. Dit jaar schreef singer en songwriter Denise Kerkhof een prachtige tekst op het nummer ‘De Speeltuin’ van Marco Borsato. Het lied kreeg de toepasselijke titel: ‘Liefdadigheid kent geen tijd’ en is menigmaal te horen in de radio-uitzending. De presentatoren denken vrijdagavond 23 december uit te komen op een opbrengst van twintigduizend euro.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-12-22 22:09:58


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.