WDV leidt jonge dammers op en Winterswijkse dammers verliezen halve finale Gelderse Beker

WINTERSWIJK – In de halve finale van de Gelderse Beker moest WDV aantreden tegen Lunteren, de winnaar van de laatste twee edities. Met de sterkst mogelijke opstelling begon WDV vol goede moed aan de wedstrijd.

Erik ten Hagen had lange tijd een voordelige positie, maar moest richting het einde goed opletten. Uiteindelijk slaagde Erik erin om de partij overzichtelijk naar een remise te leiden.

Henk Sonderen kwam ondertussen in een benarde positie terecht door een hangende schijf die niet meer in het spel gebracht kon worden. Onder tijdsdruk kon Henk niet voorkomen dat hij vastliep, wat leidde tot schijfverlies en uiteindelijk partijverlies.

Om de achterstand goed te maken, probeerde Mark Sanders kansen te creëren. Hoewel er mogelijkheden waren, kwam het niet tot een duidelijk voordeel. Uiteindelijk besloot Mark in het eindspel de veilige weg naar remise te kiezen.

Frits Zegelink vocht zich na een moeilijke opening goed terug in de partij, maar het zag er niet naar uit dat hij de gelijkmaker kon forceren. Na een foutieve zet kwam Frits zelfs in de problemen. Zijn tegenstander had hierna de kans om verrassend een winnende eindspelpositie te bereiken, maar dit werd over het hoofd gezien. Hierdoor kon Frits toch een verdiend punt binnenhalen.

Door de 5-3 nederlaag mist WDV de bekerfinale. Desondanks is er een kleine beloning: met het bereiken van de halve finale heeft WDV zich geplaatst voor de landelijke beker van komend jaar.

Jonge dammers ontvangen damdiploma

WDV leidt nieuwe damtalenten op. Na weken geoefend te hebben met de damregels, slagzetjes en verschillende trucjes mochten Daniël en Lars deze week hun opgedane kennis laten zien in een examen.

Hoewel dit voor beiden het eerste damexamen was, mochten ze vanwege het getoonde niveau al direct op voor het tweede niveau. Hiervoor was het nodig om meer dan de helft van de vragen goed te beantwoorden. Beiden slaagden met vlag en wimpel en wist ongeveer driekwart van de maximale score te behalen. Uiteraard hoort hier bij een damdiploma, die direct werden uitgereikt aan Daniël en Lars.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-05-18 19:53:33


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.