Voorbeschouwing Long’30 – Nuenen

– Aankomende zondag speelt Longa’30 de thuiswedstrijd tegen het Brabantse Nuenen. De wedstrijd die oorspronkelijk gepland stond in het tweede weekend van september, maar die vanwege het gebruik van de Lichtenvoordse accommodatie door de kermisexploitanten en de muziekkorpsen van de Bloemencorso, destijds niet door kon gaan.

De gasten uit Nuenen kennen een wisselvallige start van de competitie met vooral veel kleine uitslagen. Het scoorde in de eerste 7 wedstrijden pas 6 keer, maar kreeg ook pas 6 doelpunten tegen. De ploeg uit Nuenen, al jaren een stabiele factor in de hoofdklasse c.q. vierde divisie, eindigde vorig jaar verdienstelijk op een 7e plek. In dat seizoen troffen beide ploegen elkaar ook en was Longa’30 twee keer kansloos. In Nuenen werd met 2-0 verloren en in Lichtenvoorde werd het 0-3.

Echter is dit seizoen alles anders voor de ploeg van Dennis van Toor. Na de zege in de derby tegen RKZVC (0-1) lonkt nu al bijna het aantal punten dat in het hele vorige seizoen werd behaald en staat Longa’30 op een uitstekende 5e plaats. Ook de oranjehemden kunnen leunen op een stabiele defensie want die kreeg in 7 wedstrijden pas 5 doelpunten tegen. Er zal dus met veel vertrouwen toegeleefd worden naar de inhaalwedstrijd tegen Nuenen.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-10-19 08:47:09


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.