Voor Achterhoekers Nationale Klimaatmars in Winterswijk langs goede voorbeelden

– In de Achterhoek organiseert de klimaatbeweging ‘Liefde voor het klimaat’ een lokaal alternatief voor iedereen die hart heeft voor het klimaat, maar voor wie demonstreren -en Amsterdam- een stap te ver is. Op zondag 12 november vindt namelijk in Amsterdam nationale klimaatmars plaats.

Vorig jaar juni organiseerde de klimaatbeweging voor het eerst een alternatieve klimaatmars in de Achterhoek. Hierbij bezochten deelnemers aan de mars drie stadsparken in Doetinchem. Dit jaar is gekozen voor Winterswijk, in de Achterhoek een koploper qua duurzaamheidsbeleid. De gemeente kreeg in 2022 zelfs de Green Leave Award, een Europese duurzaamheidsprijs voor kleine gemeenten, zo vertellen Tonny Stoltenborg, Gerdie Derking, Ineke Hafkenscheid en Ab Nijman of de keuze voor Winterswijk.

De mars heeft meer de kenmerken van een klimaatwandelexcursie dan van een demonstratie. Deze lokale klimaatmars gaat op 12 november door hartje Winterswijk, langs klimaatvriendelijke bedrijven en instellingen. Deelnemers gaan onder meer mee mee op bezoek bij Klimop Winterswijk en eindigen bij Centrum Duurzaam Winterswijk in het oude raadshuis, dat hiervoor speciaal op zondag de deuren opent. De start is om 11.30 uur bij het station in Winterswijk.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-11-01 10:48:40


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.