Vogel versieren: Grolse kermis begint te kriebelen

– De zaterdag voorafgaand aan de Grolse Kermis vindt een aloude traditie plaats: het vogel versieren. De koningsparen hebben dan de belangrijke taak de levenloze speciaal geprepareerde houtblokken om te toveren tot parmantige levenslustige vogels voor het (jeugd)schieten en knuppelen op de Grolse volksspelen.

Op zaterdag 12 augustus hebben de knuppelkoning Nick Jansen en Schutterskoning Sander Lageschaar van het afgelopen kermisjaar, zich van hun beste kant laten zien (jeugdkoning 2022 Tim van Oene was nog op vakantie). Samen met hun gevolg hebben ze hun taak om de vogel te versieren volbracht. Een mooie start voor de kermis 2023. Heel Groenlo zal meeleven met de vraag: wie worden de volgenden schutterskoningen?

Het programma van vier dagen kermis tot en met maandag 21 augustus is verfrist. Was voorheen de vuurwerkshow de officiële start van de kermis, nu geeft een lasershow het sein dat Groenlo de kermis kan gaan vieren. Het barpersoneel staat klaar. Het is getraind in biertappen voor de lekkerste, schuimende biertjes. Op de vrijdagmiddag is dan het bedrijvenuurtje al geweest. Dat was vorig jaar voor het eerst en werd een succes. Het borreluur is een goede opwarmer voor de kermis gebleken.

Een van de hoogtepunten is het spelspektakel. De opgaves hiervoor stromen nog steeds binnen. Voor de ouderen is er een speciale dansochtend ‘Een jaartje meer’ in de feesttent aan de Maliebaan bij de muziekkoepel.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-08-15 12:30:30


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.