Voetballer Mats Rots grootste talent, baanwielrenner Mike Krabbenborg sporter van het jaar in Oost Gelre

– Jong Oranje-speler van FC Twente, Mats Rots is zaterdagavond verkozen tot Sporttalent van het Jaar in Oost Gelre. Baanwielrenner Mike Krabbenborg tot Beste Sporter in cultureel centrum De Mattelier in Groenlo. De titel het Beste Sportteam ging naar de klootschietvereniging in Zwolle. De 13-jarige Floris Koppelman werd als beste sporter uitverkoren door het publiek.

De sportverkiezing Oost Gelre kende dit jaar een geheel andere opzet. In de VI-sfeer van Johan Derksen met oud-sporters van wereldklasse, volleybalster Lonneke Slöetjes, handbalster Lynn Knippenborg en BMX-er Jelle van Gorkom kreeg de sport in Oost Gelre en alles wat er aan sportverenigingen geeft, alle aandacht. Oud-topschaatser Erben was gastspreker op de avond.

Sport Mee werd samen met het G-Team van Litac de meest bijzondere sportploegen van Oost Gelre. – Foto: Eveline Zuurbier

Want er werden meer trofeeën uitgereikt namelijk aan het Beste Bijzondere Team en die van Beste Sportvrijwilliger(s). De prijs voor het bijzondere team ging naar allebei de twee genomineerde teams: het G-Team van tafeltennisvereniging Litac en SportMee. ‘Het enthousiasme kent daar geen grenzen voor de sport’, aldus de jury. De prijs voor beste vrijwilliger ging naar de groep vrijwilligers van VV Mariënveld die het veld onderhouden. Dat ziet eruit als een biljartlaken en jaarlijks begint voor De Graafschap op deze grasmat hun nieuwe seizoen. Het publiek kon via barcodes op bordjes en palen in de Mattelier stemmen naar wie de publieksprijs zou gaan. Die ging naar SV Grol voetballer Floris Koppelman.

De verzorgers van de grasmat VV Mariënveld waren in verband met een thuiswedstrijd niet bij de sportverkiezingen zijn. Daarom namen twee bestuursleden van de vereniging de trofee in ontvangst. – Foto: Eveline Zuurbier

Later meer over de Sporverkiezing Oost Gelre.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-05-13 11:30:50


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.