Visie over de omgeving gemeentehuis Lichtenvoorde vastgesteld

– Het college van de gemeente Oost Gelre heeft de visie over de omgeving rondom het gemeentehuis van Lichtenvoorde vastgesteld. Zij meldde dit op hun eigen website.

De wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Jos Hoenderboom zegt hierover: ‘De ontwikkeling van het gebied rondom het gemeentehuis in Lichtenvoorde is al langer in beeld. Het is eerder opgenomen in het programma ‘Geef Lichtenvoorde kleur’ uit 2017. Het college heeft het ook opgenomen in het college-uitvoeringsprogramma 2023.’ Gemeente Oost-Gelre geeft wel aan dat het gemeentehuis zelf niet onderdeel is van de ontwikkeling.

In de komende tijd zal er verder worden gewerkt aan de plannen in dit gebied met deze visie als leidraad. Onder andere een stedenbouwkundige ontwerp, een plan voor herinrichting van de openbare ruimte en een bestemmingsplan zijn de concrete onderdelen waaraan gewerkt gaat worden. Deze plannen zijn nodig om de nieuwe inrichtingsplannen rondom het gemeentehuis uit te kunnen voeren.

Het programma ‘Geef Lichtenvoorde Kleur’ is een programma dat meer reuring moest geven aan het centrum van Lichtenvoorde. In februari dit jaar stelde wethouder Hoenderboom nog dat ze dit plan aan het herijken waren. Lees hierover meer in dit bericht over de afronding van de Nieuwmarkt/De leest in Lichtenvoorde.

Geschreven door Cas Bakering op 2023-06-14 12:51:24


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.