Van de Besslinkschans naar de Grolse gracht voor frisse duik het nieuwe jaar in

– De organisatie koos voor de vijfde editie van de Nieuwjaarsduik Oost Gelre voor de Grolse gracht. Op nieuwjaarsdag om klokslag 12 uur waagden deelnemers zich aan de sprong het koude water in bij ‘Jongensstad’. Dit is de plek van de Grolse scouting.

Er waren in het verleden wel eens veel koudere edities geweest. Dit keer gebeurde de eerste frisse duik nemen 2023 in, onder een zachte wintertemperatuur van 13 graden en een regenbui. Dat waren behaaglijke omstandigheden vergeleken bij de voorgaande vier edities die bij de zwemvijver in de Besselinkschans (Playa Gasolina tijdens Zwarte Cross) plaatsvonden met temperaturen van rond het vriespunt.

Evengoed is de warming-up bij de scouting geen overbodige luxe. De beat schalt opnieuw door de boxen, de de organisatie heeft er met de deelnemers zin in. De soep geurt al, maar de wind met de regen doet zelfs de toeschouwers klappertanden. Zij hebben de jassen hoog dichtgeknoopt. Hoe zal het de deelnemers vergaan als zo meteen de badjassen uitgaan of de badlakens worden afgegooid? Het is er even in en uit. Sommigen gaan kopje onder, maar de meesten houden hun hoofd droog en warm. Daarna is het rap terug naar de badjas en het grote badlaken, vervolgens de warme kop soep je weer te warmen.

Bij de scouting waren extra bussen neergezet voor een vrije gift. In het afgelopen jaar waren zij getroffen door een brand waarbij scoutingspullen verloren waren gegaan. Dat leverde een bedrag op van 110,85 euro.

De organisatie is tevreden over het verloop van de Nieuwsjaarsduik Oost Gelre.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-01 14:33:41


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.