Nieuwjaarsconcerten om in je agenda te zetten

– Sluit je ogen en denk nog aan het vuurwerk, de walsen, concerten, Wenen en André Rieu. De volgende nieuwjaarsconcerten staan in de Oost-Achterhoek geagendeerd.

Sluit je ogen en denk nog aan het vuurwerk, de walsen, concerten, Wenen en André Rieu. De volgende nieuwjaarsconcerten staan in de Oost-Achterhoek geagendeerd.

Harmonie St. Willibrord uit Lievelde. – Foto: Pr

Nieuwjaarsconcert Harmonie St. Willibrord Lievelde

Word je daar blij van? Begin dan het jaar goed en kom naar het Nieuwjaarsconcert van Harmonie St. Willibrord op 14 januari, schrijft deze muziekvereniging aan de VVV’s in de omgeving. om 19.30 uur in de Christus Koningkerk in Lievelde.
De jeugdleden van het B-orkest trappen het concert af. Zij spelen Rhapsody in Blue van George Gershwin, een stuk waaraan jazzliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Ook spelen ze Festivo! van Dean Jones. Dansmuziek waarbij je je voeten niet op de vloer kunt houden.
Vervolgens neemt het A-orkest het over en waan je je in een mooi paleis in Wenen met vele bekende nummers van Robert Stolz (Gruß aus Wien), Franz Lehár (Leichte Cavalerie) en Franz von Suppé (Gold und Silber). Natuurlijk mogen Johann Strauss senior en junior ook niet ontbreken. Van hen zullen o.a. Auf der Jagd, An der schönen blauen Donau, Donder en Bliksem en de Annen Polka te horen zijn. Probeer dan maar eens stil te blijven zitten!
Het concert wordt natuurlijk afgesloten met de Radetzky March. De toegang is gratis.

Hilgeländer Musikanten in concert. – Foto: Pr

De Hilgeländer Musikanten

De Hilgeländer Musikanten geven op zondag 8 januari na een afwezigheid van drie jaar weer hun traditionele nieuwjaarsconcert in café Spiekerman in Meddo. De Egelander kapel luidt het nieuwe jaar in met een gevarieerd programma onder leiding van dirigent Hans Hilferink die in oktober het stokje overnam van André van Huizen.
Hans is een zeer ervaren muzikant en dirigent met ruim 40 jaar ervaring. Hij stond in het verleden voor de Bürgerlander Musikänten uit Groenlo. Sinds kort geniet hij van zijn pensioen. Hans ziet het muzikale leiderschap van de Hilgeländer Musikanten als een mooie invulling voor zijn vrije tijd. Samen met de kapel heeft hij een mooi programma ingestudeerd waarmee ze het publiek graag willen vermaken. Tijdens het concert speelt de kapel, bekende en minder bekende Egeländer muziek. Op het programma staan herkenbare marsen, swingende polka’s en verrassende walsen. Bekende klassiekers, maar ook moderne werken zullen tijdens het traditioneel nieuwsconcert de revue passeren. Hans heeft er zijn eigen kleur aan gegeven waardoor ook bekende klassiekers weer verfrissend klinken.

De muzikanten komen graag naar zalencentrum Spiekerman in Meddo om daar hun Egerländer klanken te laten horen. Aanvang concert is 11.00 uur en de zaal is 10.30 uur open. De entree bedraagt 7 euro.

KWOV geeft samen met Micheline van Hautem een Brel en Brass nieuwjaarsconcert. – Foto: pr

De KWOV in theater De Storm

De KWOV geeft op zondag 8 januari haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert in theater De Storm. Dit wordt een heel gaaf concert, De mooiste liederen van Jacques Brel, maar dan in een bijzonder jasje. Micheline Van Hautem geeft in samenwerking met harmonieorkest de KWOV een interpretatie aan de Franse chansons zoals je nog niet eerder hebt gehoord.
Kom op zondag 8 januari tijdens het nieuwjaarsconcert van de KWOV genieten van het programma Brel&Brass. Swing mee met opzwepende, herkenbare liedjes als ‘les flamandes’ en ‘La valse à mille temps’ en laat je ontroeren bij het nummer ‘Ne me quitte pas’. De mooiste chansons zullen ten gehore worden gebracht. Als speciale gast zal bastrombonist Jos Jansen een koperen tintje geven aan het programma.

Jacques Brel, inspirator voor het programma, was een Belgische zanger en songwriter die poëtische en theatrale (Franse) chansons componeerde en uitvoerde. De Vlaamse Micheline Van Hautem liet zich inspireren door Brel. Ze trok 15 jaar geleden de wijde wereld in gewapend met haar stem en gitaar. Om zich te onderscheiden zong ze vooral liedjes in het Frans. Dit leidde tot een succesvolle carrière over de hele wereld.De KWOV kijkt er naar uit om op 8 januari met haar te mogen optreden tijdens het nieuwjaarconcert in Theater de Storm.

Naast deze samenwerking zal het harmonie orkest ook enkele stukken spelen zonder begeleiding. Zo neemt zij u onder andere mee naar Parijs tijdens het nummer Paris Sketches. Een poëtisch, humoristisch en opwindend harmonie stuk.
En er zijn meer geledingen die graag van zich laten horen. Zo is de KWOV onlangs gestart met het Music4Kids project. De jongste muzikanten van de club -2 tot 10 jaar-hebben de afgelopen periode veel verschillende instrumenten mogen uitproberen en geleerd om muziek te maken. Samen hebben ze hard gewerkt om het liedje ‘An der schönen blauen Donau’ in te studeren. Ook zij mogen het grote podium op.
Tot slot kan de slagwerkgroep niet ontbreken. Zij hebben weer hun best gedaan een afwisselend programma samen te stellen. Veel willen de muzikanten er nog niet over verklappen. Een klein tipje van de sluier kan al wel worden opgelicht: de drie ingestudeerde werken worden elk op compleet verschillend instrumentarium uitgevoerd. Voor slagwerk geldt immers dat overal muziek in zit!

Kaartjes voor deze muzikale zondagmiddag zijn te verkrijgen bij theater De Storm.

Voices of Joy – Foto: Pr

Musica Jacobi met jazzvesper

Zondagavond 8 januari is er om 19.00 uur een jazzvesper in de Jacobskerk te Winterswijk. De vesper is onderdeel van de kerk&muziek-serie Musica Jacobi van de Protestantse Gemeente Winterswijk.

Medewerking wordt verleend door Voices of Joy, een vocalgroup van zeven zangeressen onder leiding van Mieke Eeltink-Grooten. In de vesper is er naast inkeer en verstilling ook ruimte voor de laatste kerstliederen. Kerst en Driekoningen gloeien nog even na. De Bijbellezingen en gebeden worden verzorgd door Henk Vis. Verder werken mee Gerben Grooten (percussie) en Wim Ruessink (piano). De vesper is uiteraard vrij toegankelijk, bij de uitgang wordt gecollecteerd.

Nieuwjaarsconcerten om in je agenda te zetten – Foto: Pr

Ní’j Joar Winn’n met Boh Foi Toch

Een ander kaliber nieuwjaarsconcert. “Knallen zullen ze, de jongens van Boh Foi Toch! Der zal ‘praot’ van komen in heel de Achterhoek. Op de avond van vrijdag 6 januari 2023, gaat Boh Foi Toch weer eens richtig los om het nieuwe jaar in te luiden. De laatste keer bij de Mattelier was ’t haeveg, onmundeg en allerbastend. Ook nu nemen de vier krasse jongelui met minder geen genoegen. Jankende gitaarsolo’s, tranentrekkend trekharmonikaspel en dan het ritmisch fundament, gelegd door de twee Grolsen zorgen voor een onvergetelijke avond voor feestvierders van 8 tot over de 80 jaar.

A’j der neet hen gaot, kö’j der ok neet aover metpraoten! Entreeprijs 20 euro is inclusief garderobe. Staplaatsen (eventueel zitplaatsen)

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-01-01 15:17:55


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.