Uitwisseling van leerlingen in de grensstreek tussen Marianum uit Groenlo en Lebenstein-schule in Stadlohn

– Een groep leerlingen van Scholengemeenschap Marianum uit Groenlo, leerjaar 2, met het vak Duits, doen mee aan een uitwisselingsproject van het Interreg-programma Deutschland-Nederland. In april bezochten zij de Herta-Lebenstein-Realschule in Stadlohn en maakten daar kennis met de Duitse cultuur. Over twee weken bezoeken leerlingen van de Duitse school Marianum in Groenlo.

De Marianum-leerlingen en hun docenten kijken er goed op terug De dag begon met een Duits ontbijt, gevolgd door verschillende activiteiten (onder andere zaalvoetbal). Aan het einde van de dag was er een barbecue. De leerlingen hebben veel geleerd over de cultuur en het contact onderling verliep snel heel gemakkelijk.

Het doel van het uitwisselingsproject is om leerlingen van beide scholen kennis te laten maken met de taal, het schoolsysteem, de cultuur en natuurlijk elkaar. Zo zien en ervaren ze met eigen ogen hoe het is in een ander land.

Voordat leerlingen van Marianum een bezoek brachten aan de Duitse hebben zij elkaar van tevoren een brief geschreven in het Duits om zo elkaar vast een beetje te leren kennen. Een goede oefening om de taal in de praktijk toe te passen.

Op dinsdag 23 mei komen de Duitse leerlingen van de Herta-Levenstein-Realschule een bezoek brengen aan Scholengemeenschap Marianum in Groenlo. Het uitwisselingsproject wordt mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie. Het doel is de grens als een uitdaging te zien voor samenwerking en culturen.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-05-09 12:15:09


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.