Traditionele Wapperdag voor bloemencorso in Lichtenvoorde weer aangekondigd

– Op donderdag 17 augustus is het Wapperdag in Lichtenvoorde. Dan wappert aan de gevels de felgele corsovlag. Voorzitter Thijs Kroezen hoopt dat veel inwoners de vlag met trots laten wapperen. “We hebben deze dag gekozen als hét moment waarop we samen naar de corsozondag toeleven. De Dahlia’s staan in bloei, de grote wagens naderen hun voltooiing, het grote moment is bijna daar: het Bloemencorso Lichtenvoorde!”

Het Bloemencorso Lichtenvoorde staat bekend om haar bloeiend spektakel. Maar de optocht van dit jaar vormt in alle opzichten de overtreffende trap, is de overtuiging van corsovoorzitter Thijs Kroezen. “Na de coronajaren was het even afwachten hoe de wagenbouwers de draad weer op zouden pakken. Maar ze gaan echt helemaal los en dat zien we terug in de fantastische ontwerpen van dit jaar. Daar mogen we met elkaar trots op zijn en daarom mag nu de vlag al uit. Voor het corso én voor al die vrijwilligers die zich er het hele jaar voor inzetten.”

Vlag dekt de lading

De bouwers van de 18 grote wagens halen alles uit de kast om de bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden. Voorzitter Thijs Kroezen: “We zijn gewend aan grote wagens tot 20 meter lang, huizenhoog en beplakt met honderdduizenden dahlia’s. Maar ook de techniek van bewegende delen wordt steeds verfijnder. Daarnaast versterkt de figuratie op en rond de wagen steeds meer de beleving van het thema. De bezoekers staan echt hele mooie verrassingen te wachten. De vlag dekt in dit geval de lading helemaal en dat mogen we best laten zien!”

Wie nog geen corsovlag heeft kan er één kopen bij de VVV Lichtenvoorde aan de Korte Rapenburgsestraat of bij Blokker aan de Nieuwmarkt 57. “Ik hoop dat de corsovlag vanaf 17 augustus heel Lichtenvoorde geel kleurt tot en met de corsozondag.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-08-14 06:20:41


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.