Tante Rikie maakt nummertje met Frans Bauer: ‘Droom komt uit’

– Een droom komt uit. Tante Rikie, de beroemde festivaldirectrice van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, heeft een single opgenomen met Frans Bauer. Dit jaar zwaait het gezicht van het Achterhoekse festival af en dat mocht niet ongemerkt voorbij gaan. “Het duet is ons cadeau aan Tante Rikie.”

Op vrijdag is het nummer ‘Hoofd, Schouders, Knie en Teen’ gelanceerd. Compleet met een videoclip waarin Frans en Rikie intiem dineren, om vervolgens naar een knallend refrein door te deinen, waarin de zaal van een sportschool centraal staat. De klassieke tekst van het bekende kinderlied is aangevuld met een tekst van de in Apeldoorn geboren producent Emile Hartkamp – bekend van de hit Heb Je Even Voor Mij.

‘Nummer 1 hit’

“Haar afscheid kunnen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan”, meldt Hendrik Jan Lovink, één van de oprichters van de Zwarte Cross. “Rikie had nog één droom. Een droom zó groot dat ze het niet eens durfde te dromen: een duet met haar favoriete zanger Frans Bauer. We hebben haar daar een beetje mee geholpen.”

Het duet is een cadeau aan Tante Rikie. In 2019 maakte zij bekend dat ze stopte als festivaldirectrice. De benaderbare Rikie is populair onder bezoekers van de Zwarte Cross. Jarenlang werd zij in een draagstoel over het festivalterrein gedragen en haar beeltenis is over het hele terrein te zien.

“We gaan natuurlijk voor een nummer 1-hit. Dat zou het allermooiste afscheidscadeau zijn”, vult Lovink aan.

‘Megatent stamper’

Rikie werd met een smoes naar de studio van Hartkamp gelokt. Frans Bauer was daar al. Er hingen verborgen camera’s in de studio. Er is Rikie verteld dat de zangeres van Frans niet kwam opdagen en dat haar ‘spontaan’ gevraagd is mee te zingen. Tot groot genoegen van Frans Bauer: “Gedurende m’n carrière had ik de eer te mogen optreden met iconische duetpartners. Van Julio Iglesias tot Vader Abraham en van Marianne Weber tot Sieneke. Stuk voor stuk toppers van formaat. Tot voor kort had ik niet durven dromen om aan deze lijst Tante Rikie te mogen toevoegen”, aldus de zanger.

Het nummer is volgens de organisatie een ‘megatentstamper’. De feesttenten van de Zwarte Cross zijn duidelijk in het achterhoofd gehouden bij het maken van de hit. Daarbij kan het sporadisch aanraken van de tenen helpen met het ontwijken van rondvliegend gerstenat.

Bekijk Rikie’s droomproductie hieronder.

Zie ook:

Geschreven door Robin Hazeleger, Omroep Gelderland op 2022-06-17 08:15:59


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.