Student bedenkt Rommelroute in Aalten: mensen helpen en spullen een tweede kans geven

AALTEN – Stagiair Nienke Nijman doet een examenopdracht voor haar opleiding in sociaal welzijnswerk bij Figulus in Aalten. Zij bedacht de Rommelroute. Mensen kunnen vanuit hun eigen huis, tuin of oprit tweedehands- en zelfgemaakte spullen verkopen. Het idee en uitgewerkte plan van de Rommelroute vindt op zondag 14 april plaats in Aalten.

Gebruikte kleding, speelgoed, huishoudapparaten die niet meer uit de kast komen, het mag allemaal verkocht worden tijdens de Rommelroute. “Het doel is om je eigen huis op te ruimen en anderen blij te maken met deze spullen”, zegt Nienke.

De Aaltense Rommelroute is op zondag 14 april 2024 en duurt van 10:00 uur tot 14:00 uur. De route zal binnen de bebouwde kom van Aalten zijn en start voor de bezoekers bij Kinderboerderij ‘de Ahof’ waar een plattegrond beschikbaar is vanaf 9:45 uur. Wie liever vanuit huis de opgeruimde spullen verkoopt kan zich als deelnemer aanmelden. Verder is natuurlijk iedereen welkom om langs de verkoopplekken te lopen of fietsen als bezoeker en koper, legt Nienke haar plan uit. “Het doel is om mensen te helpen met opruimen, spullen een tweede kans te geven en goedkoop aan te bieden. Het is ook gemakkelijker voor de mensen om de spullen thuis uit te stallen, dan in te pakken, naar een bepaalde plek te gaan waar mensen komen. Nu draaien we het om. We maken er een leuke route van, een rommelroute.”

Nienke kent de rommelroute vanuit haar eigen dorp en van Boskoop waar zij met familie deelnam. Michiel Stronks van Figulus: “We krijgen heel veel stagiaires die bij Figulus meehelpen met projecten om mensen uit bijvoorbeeld de eenzaamheid te houden of te halen, armoedebestrijding, taalmaatjes en om mensen fit en vitaal te houden. We zijn een welzijnsorganisatie waarvoor zo’n 300 vrijwilligers in touw zijn.”

Veel stagiaires voor welzijnswerk bij Figulus

Bij Figulus werken ook stagiaires die met ideeën komen en deze uitvoeren. Menig student komt met een opdracht die zij bij Figulus willen uitvoeren. “Nienke doet een eindexamenopdracht die past bij de opdracht van Figulus. Bewegen, eenzaamheids- en armoedebestrijding, die elementen komen terug bij het welzijnsaspect van de Rommelroute. Nienke voert het geheel zelfstandig uit, zonder sturing van onze kant.”
Dat Figulus op ‘heel veel stagiaires’ kan rekenen is dat er hooguit per gemeente één sociale welzijnsorganisatie actief is. “Veel jonge mensen kiezen voor een opleiding voor sociaal werk en zoveel stageplaatsen geeft het niet.

Wil je meedoen als deelnemer of heb je vragen? Stuur dan uiterlijk 8 april een mail met je gegevens naar onderstaand e-mailadres: stageaalten@figulus-welzijn.nl. Voor eventuele vragen kun je ook bellen naar: 0543–47 39 93. Bij aanmelding krijg je de voorwaarden via de mail.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-04-05 15:07:53


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.