Streekboekenmarkt: ‘Ik kom hier voor oud papier’

DOETINCHEM – Twee tot drie keer in het jaar kun je er terecht voor een boekenmarkt van tweedehands streekboeken over de Achterhoek en Liemers. Maandag hield het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers weer zo’n boekenmarkt.

Er staat vlak voor openingstijd al een kleine rij voor de bibliotheek van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. in cultureel centrum ’t Brewinc. De mooie boeken zijn snel weg is het idee. En er zit volgens vrijwilliger Gerrit Knake wel wat leuks tussen. Zo trekt hij uit een kratje het boekje ‘Wat is Normaal?’ omhoog over de band Normaal. “He is toch altijd een gewild item en je koopt het niet meer zomaar”, vertelt Gerrit.

Zo twee tot drie keer in het jaar wordt er een streekboekenmarkt door het erfgoedcentrum georganiseerd. “Het hangt van het aanbod af”, zo laat Gerrit weten. Ze krijgen veel geschonken. Soms is komt het ook uit de verzameling van een overleden persoon. De vrijwilligers van het erfgoedcentrum kijken eerst alles na, of er boeken bij zijn die in de eigen bibliotheek nog niet voorkomen. “Dat komt bijna niet meer voor, dat we een boek niet hebben”, zo zegt Gerrit zelfverzekerd.

Opbrengst

Het is vrij makkelijk zoeken tussen de boeken. Ze staan gerubriceerd per plaats of streek. Vaak gaat het ook om boeken over historie en daarom trekt de markt in Doetinchem ook de aandacht van historische kringen in de regio. Toch zijn er ook een paar boeken die van buiten de regio zijn. Die hebben krijgen ook een plekje. Wel in hun eigen kratje dan.

De opbrengt van de regioboekenmarkt in Doetinchem gaat naar de aanschaf van nieuwe boeken in het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. Nieuwe boeken over de streek blijven natuurlijk ook verschijnen.

Geschreven door Ton Arbouw op 2024-06-04T11:14:30+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.